Побједа Партизана, овације Стојкету

Црно-бели с двојицом дебитаната лако разоружали Раднички - 3:1.

Фудбал 17.09.2017 | 23:10
Побједа Партизана, овације Стојкету
Не дирај лава док спава. Ухавтиле су Нишлије Партизанове фудбалере на кривој нози минуле јесени док је тражио физиономију тима и стил игре (1:1), а затим осетиле шта значи замерити се бољем од себе. Уследила је освета у другом делу минулог првенства (2:0), још бруталинија на Чаиру кад се ломило питање првака (3:1), а онда рутинска демонстрација силе на затварању десетог суперлигашког кола - 3:1.

За уживање навијача црно-белих. Макар свега њих 1.500 испоштовало тим Мирослава Ђукића после ремија у Берну. Они који су одлучили да време поклоне шампиону државе у ноћи кад репрезентација игра за кошаркашко злато не само да се нису покајали, него су имали шта да виде.

На пример, како Зоран Тошић на просте чиниоце раставља одбрану ривала. Репрезентативни везиста је, као и против Младости, показао да је "тата" за овдашњи фудбал, да чак с пола гаса може да буде од користи и да коришћењем надалеко чувене левице. Неколико минијатура с почетка утакмице и покушај из слободног удараца за уздахе малобројних гледалаца представљали су увод у егзекуцију вредну овација којима је и награђен приликом измене.

Милан Радин је у 32. минуту покварио један у низу напада Радничког, Леандре Тавамба оставио лопту као на тацни доскорашњем првотимцу ЦСКА и као да му је викнуо "послужи се", а за Бамбија је то посластица. Обожава их. Одапео је стрелу и постигао први гол откако се вратио на Топчидерско брдо. Први за Партизан још од 18. октобра 2008. кад је матирао одбрану Јавора.

На годишњицу славља у 152. вечитом дербију, Зоран Тошић се увукао у кожу егзекутора какав је 17. септембра 2016. био Бразилац Леонардо, али је асортиман потеза којима се ломио отпор Радничког налазио и у ногама Марка Јанковића. Црногорски репрезентативац је, додуше, само подметнуо ногу, наплативши раније покушаје са дистанце, пошто је Тавамба у контри "појео" терен, а Немања Р. Милетић показао да му и позиција десног бека одговара, уписавши другу асистенцију откако је стигао из Вестерлоа.

Није Раднички екипа која се тек тако предаје. У Хумску 1 дошла после серије од осам утакмица без пораза и чак кад је била у нокдауну одбијала је да се стропошта на патос. У почетку ушанчена у ров испред гола Младена Живковћа, чета са "Чаира" се полако ослобађала притиска и у првом делу запретила преко Ивана Миладиновића, заборављеног у казненом простору домаћина.

Још кад је тренер Иван Јевић тактичком променом - извукао десног бека Николу Аксентијевића, а на терен послао креативца Славишу Стојановића - учинио госте офанзивнијим видела се идеја којом планирају да ране шампиона. Оно што није успео резервиста Душан Живковић у 56, кад му је Владимир Стојковић одбранио ударац, јесте Милан Паквов, три минута касније, казнивши збуњеност домаће одбране, довољно да матира новог Партизановог капитена, дочеканог овацијама због издања у Лиги Европе.

И таман кад су се гости понадали - приземљени су. Можда назнака драме не би ни било да је Зоран Широки досудио једанаестерац после играња руком Распоповића у 48, или да су Антонов и Евертон погодили с дистанце, али кад су играчи којима то није у опису радног места пропустили да ураде, показао им је Огњен Ожеговић. Одложена лопта новајлије из Грасхоперса и неумољива егзекуција, да се представи Гробарима на прави начин.

Дебитантски гол новог нападача у за крај вечери у којој су за Партизан дебитовали Милан Митровић на штоперској и Немања Антонов на позицији левог бека. Први утисак је да ће им бити потребно мало времена да се привикну на систем у коме - на пример - Бојан Остојић функционише као швајцарски сат, па је "крпио" повремене грешке новајлија, мада се Антонов поправио издањен у офанзиви.

Јер, то је Партизан.

(моззартспорт)

Коментари / 0

Оставите коментар