Звездина слатка освета “змајевима”

Рутинска победа црвено-белих и реванш Вождовцу за прошлу сезону.

Фудбал 17.09.2017 | 20:30
Звездина слатка освета “змајевима”
Црвена звезда има две утакмице мање од Војводине, али исти број бодова и бољу гол-разлику, па се налази на водећој позицији Суперлиге Србије.

У 10. колу, црвено-бели су савладали Вождовац у гостима 2:0 и са крова тржног центра у Заплањској улици вратили се на врх табеле.

Стрелци су били Мичел Доналд у 40. минуту, сјајним ударцем из "слободњака" са око 20 метара и Гелор Канга у 90, после одличног дриблинга и асистенције Немање Радоњића.

Солидна утакмица виђена је на вештачкој подлози, која је одолела константној киши, на моменте веома јакој. И једни и други имали су неколико добрих прилика пре одласка на одмор и убрзо по повратку, али како је време одмицало, темпо игре је опадао. Заправо, гости су контролисали дешавања и зналачки чували лопту у свом поседу.

Доналд је својим трећим поготком из слободног ударца ове сезоне омогућио црвено-белима да "лакше дишу" у наставку, а Канга је само потврдио победу и својеврсну освету "змајевима" за пораз из финиша прошле сезоне, којим су црвено-бели практично остали без титуле.

Била је ово седма од осам одиграних утакмица Звезде ове сезоне у Суперлиги без примљеног гола!

Тренер Владан Милојевић поново је променио састав у односу на европске мечеве, па су из тима који је прошлог четвртка играо против БАТЕ Борисова изостали Милан Борјан (због лакше повреде палца) и Вујадин Савић, док су у другом полувремену ушли Немања Радоњић и Ричмонд Боаћи.

Без обзира на промене, као и раније, Звезда је пружила још једну победу и, без обзира што је играла против трећепласираног тима на табели, може се рећи - рутински стигла до бодова.

И једни и други на терен ће поново у среду, црвено-бели у Чачку против Борца у одложеној утакмици 6. кола, док ће Вождовац у Добановцима играти против Будућности у Купу.

ВОЖДОВАЦ: Поповић – Гајић, Михајлов (86. Павловски), Ивковић, Филиповић – Павловић, Путинчанин, – Дуроњић (80. Машовић), Јешић, Зец (58. Луковић) – Ступаревић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман – Родић, Ле Талек, Бабић, Стојковић – Доналд, Крстичић (84. Гобељић) - Милић (69. Радоњић), Канга, Срнић – Пешић (73. Боаћи).

Утакмицу је судио Бојан Николић.

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар