Ф1: Да ли је ово била одлучујућа трка?

Фетел завршио трку већ у првом кругу, Хамилтон славио и додатно се приближио титули!

Остали спортови 17.09.2017 | 17:52
Ф1: Да ли је ово била одлучујућа трка?
Велика награда Сингапура завршена је победом Луиса Хамилтона, док је Себастијан Фетел остао без бодова. Да ли то значи и да је питање шампиона Формуле 1 за 2017. годину решено?

Британац из Мерцедеса је увећао бодовну предност у генералном пласману на 28, пошто је искористио испадање Фераријевих возача већ у првом кругу, као и Макса Верштапена из Ред Була, да се са пете позиције пробије на водећу, коју није испуштао до краја трке.

Као други, кроз циљ је прошао Данијел Рикардо из Ред Була, а трећи је трку завршио Валтери Ботас, Хамилтонов клупски колега.
До краја сезоне остало је још шест трка, па ћемо видети могу ли Фетел и Ферари да се консолидују и врате на прво место у генералном пласману.

Трка је трајала нешто више од два сата, пошто је у три наврата због разних инцидената безбедносно возило излазило на стазу. До своје 60. победе у каријери, а седме ове сезоне, Хамилтон је стигао после два сата, три минута, 23 секунде и 544 стотинки.
Први пут у историји Формуле 1 вожено је ноћу по киши.

Хамилтон је остварио 60. победу у каријери, а седму у сезони.

Иза поменуте тројке, као четврти кроз циљ прошао је возач Торо Роса, Карлос Саинц. Пети је био Серхио Перес из Форс Индије, а шести Џолион Палмер из Реноа. Бодове су још освојили Стофел Вандорн из Мекларена, Ленс Строл из Вилијамса, Роман Грожан из Хаса и возач Форс Индије Естебан Окон.
Наредна трка вози се 1. октобра у Малезији.

(мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар