Предање: Данас попијте вино!

Српска православна црква и њени вјерници данас славе празник Старозавјетног пророка Мојсија, вође и законодавца народа израелског. Мојсије се родио у Египту око 1300. године прије Христа. Упокојио се на граници Обећане земље у 120. години овоземаљског живота.

Србија 17.09.2017 | 14:49
Предање: Данас попијте вино!
Бесједа на данашњи дан говори о претварању воде у вино:

“Словом Божјим претвара се течна вода у пару, а пара у лед и снијег. Тим истим Словом вода у лози претвара се у вино. Какво је дакле, чудо за Слово Божје ваплоћено, за Христа Господа нашег, што је у Кани претворио воду у вино? За нас људе, помрачене гријехом, то је велико чудо; за нашу природу, гријехом раслабљену, то је недостижно чудо. Но чинити чудеса, није ли то Творчево обично занимање?

Болест је као вода, здравље као вино; нечистота од злих духова је као вода, чистота је као вино; смрт је као вода, живот као вино; незнање је као вода, истина као вино. Отуда кадгод је Господ болесне чинио здравим, нечисте чистим, мртве живим, заблудјеле просвећеним.”

Предање каже да би ваљало отићи у цркву и помолити се за здравље ближњих, а по повратку кући требало би попити мало вина како бисте били здрави током цијеле године.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар