"Паљење новина је неприхватљиво"

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да неке маргиналне странке провоцирају и желе да дестабилизују атмосферу у Хрватској, наводећи да је паљење листа Новости који издање Српско национално веће неприхватљиво и да власт такво понашање неће толерисати.

Регион 14.09.2017 | 15:39
"Паљење новина је неприхватљиво"
Хина преноси да је Пленковић казао да провокатори користе теме идеолошких подјела у друштву како би дестабилизовали цјелокупну атмосферу у земљи и унијели раздор у јавност, као и да би наштетили угледу Хрватске.

Пленковић је рекао да ту мисли на неке маргиналне странке које су палиле Новости.

"Такво понашање је неприхватљиво и им то осуђујемо. Такву врсту понашања нећемо ни толерисати нити допустити", поручио је Пленковић.



Коментаришући премјештање спомен плоче хрватских одбрамебених снага (ХОС) с усташким поздравом "За дом спремни" из Јасеновца у Новску, Пленковић је оцијенио да су власти тиме "решиле питање прихватљивости дијела садржаја на плочи у Јасеновцу с обзиром на конотације које поздрав везују за НДХ и усташки режим".

Он је најавио да ће данас на сједници Савјета за суочавање са посљедицама недемократских режима бити обављена расправа о радном документу који је припремило неколико чланова Савјета.

"Задатак је Савјета да се што прије формулишу препоруке правних стручњака за квалитетно законско регулисање питања симбола и ознака тоталитарних система, како бисмо дугорочно и трајно ријешили неуједначену управну и судску праксу која је довела до недоумица", казао је премијер Хрватске.

Извор: Тањуг

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ТРН

14.09.2017 13:43

Ако је цојек постено платио море да пали и куцу своју ако му се цефне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трње у глави

14.09.2017 14:00

За тебе би онда било у реду, ако је неко (за мене: нека будала) купила Кур'ан и запалила га на јавном мјесту, јер је он платио ту књигу. Какав малоумник и србомрзац!

Name

Ликвидност Нула

14.09.2017 14:10

То је култура неокапитализма: прво плати па ради сто хоцес (демократски капацитет). Права култура се не мозе купити новцем. Укус се ствара непресталним трагањем за лијепим.

Name

Тисућљетни сан

14.09.2017 14:50

Све је то ок , огласио се Пленквић и осудио тај срамни чин активних усташа у Хрватској, тј. "маргиналних група" како он то каже. Али, невјеројатно је колико је Влада Хрватске дуго ћутала и ништа подузела у вези постављене плоче у Јасеновцу са усташким поздравом. То ми баш смрди, јер да су ок, они би одмах реаговали и нашли начина да се та бљувотина од плоче одмах макне, чим је поствљена. Овако су много о себи рекли и изазвали многе сумње. Чак је запањујуће изненађујућа њихова инертност, као да су се додворавали усташама. А о реалној количини присутне и живуће мржње и несношљивости према свему што је српско у Хрватској нема потребе ни писати, јасно је ко дан. Веома, веома болесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мађар

14.09.2017 15:03

Сака част Пленковичу за изјавуШто овако није поступио Николич кад је Шешељ запалио хрватску заставу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2017 16:31

Па није ни Додик ниста рекао кад су поставили плочу у Јасеновцу.Хрвати могу сто се њега тиче да раде ста хоце. Додик никад неце ниста реци против Хрвата.

Name

Тзхц

14.09.2017 17:09

Каква моцна ЕУ земља ХР.Премијер коментарисе паљење новина.

ОДГОВОРИТЕ