Власт наљутила опозицију у РС

Сједница Колегија Народне скупштине РС заказана је за данас у Бањој Луци, након што су посланици опозиције синоћ спријечили рад парламента, ради заштите, како су рекли , и парламента и демократије у њему.

Република Српска 13.09.2017 | 08:58
Власт наљутила опозицију у РС
Разлог  за то је повлачење извјештаја Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета РС у прошлој години.

Одбор за финансије затражио је да се овај документ скине с дневеног реда, а у опозицији сматрају да је тиме прекршен пословник о раду Народне скупштине и закон о ревизији.

Посланик НДП-а Драган Чавић је синоћ саопштио да ће опозиционари физички блокирати рад Скупштине због непоштовања закона и устава.

- Нећемо дозволити да се рад Скупштине одржава на овај начин све док се не буду поштовали закони и док на дневни ред не ставите извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС. На најбруталнији начин сте онемогућили да расправљамо о ревизорском извјештају - рекао је Чавић.

Синоћ је одржана сједница Колегија на којој је предсједник Народне скупштине опозиционим партијама предложио да се извјештај Главне службе за ревизију о стању буџета у прошлој, као и Годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС за ову годину, који Одбор за финансије није упутио у скупштинску процедуру, нађу на дневном реду прве наредне сједнице.

Лидери опозиције, СДС-а, ПДП-а и НДП-а, најавили су да ће се о томе консултовати са својим посланицима и данас у наставку сједнице колегија саопштити своју одлуку.

Посланици су јуче цијели дан провели у расправи о предложеном дневном реду.

Главни ревизор РС-а Душко Шњегота поднио је недавно оставку на ту функцију, након што су представници власти изнијели низ примједби на Консолидовани извјештај о извршењу буџета буџетских корисника у 2016., на чијем разматрању у парламенту инсистира опозиција. У ревизорском извјештају је наведено да је дефицит РС пуно већи од оног који приказује министар финансија и влада, што је разљутило власт па су затражили оставку од главног ревизора како не би био смијењен.

Разлике од оног што је приказала влада и што су нашли ревизори мјери се више од стотину милиона КМ, што се никако не уклапа у владину стратегију да је стање у РС, како премијерка тврди, у сваком погледу најбоље у региону.

(БН)

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

КОНДОР

13.09.2017 07:07

ОПОЗИЦИЈА МОРА ЕЛИМИНИСАТИ ПОДЈЕЛУ У ДРУСТВУ НА ГРАДЈАНЕ ПРВОГА И ДРУГОГА РЕДА, ОДНОСНО НА ОНЕ КОЈИ ТРЕБА ДА ЗИВЕ И ОНЕ КОЈИ СУ НЕБИТНИ ЈЕСУ ЛИ ЗИВИ. УСПОСТАВЉЕНА ЈЕ ВЛАСТОДРЗАЦКА ДИСКРИМИНАЦИЈА И ПАРТИЈСКА СЕГРЕГАЦИЈА. ИМАМО САВРЕМЕНО РОБОВЛАСНИСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико

13.09.2017 07:37

А којој класи припада опозиција.Њихов главни проблем што не нуде нове људе,са новим људима се власт мјења а не са бившом власти.

Name

боо

13.09.2017 07:42

Слазем се у подпуности немају два нова цовјека у опозицији зато је народ и скептицан ВУК ДЛАК МЈЕЊА АЛЦУД ..

Name

Узалуд труд

13.09.2017 08:14

Нема пројеката, инвестиција, производње...нема егзистенције...о чему даље да се прича? Продајемо имовину и ресурсе за преживљавање. Тема власт или опозиција је ништа у поредјењу са стварним проблемима.

Name

Ре нико и бо

13.09.2017 08:19

Тацно уз мали додатак...власт се не мјења ни са папцима прелетацима а они су и даље на многим функцијама...нема ниста од промјена све док је овако..

Name

симо

13.09.2017 08:20

Највеце подјеле прави савез за промене.

Name

Јолпаз

13.09.2017 08:37

Није тацно да опозиција не нуди нове људе. Нови су Вукота Говедарица, Бореновиц, Михаљица, Сукало, итд. Никад нису били ма власти. Има старих којих се требају ријесити нпр Мицо Мициц, Милован Бјелица, Младен Иваниц, итд.

Name

Зурбриген

13.09.2017 09:34

власт се мјења ако нудис алтернативу,у РС закон и правна дрзава би требали бити алтернатива тренутном криминалу и безакоњу,али...

Name

ре СИМО

13.09.2017 09:43

СИМО НАЗНАЛИЦО НИСУ ПАРЕ КОД САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНУ ВЕЦ КОД ТВОЈИХ ЉУБИМАЦА НЕДЈЕЛЕ ОНИ НИКОГА ВЕЦ УКАЗУЈУ НА ЛОПОВЛУК ТВОЈИХ ЦРВЕНИХ КМЕРА КОЈИ СУ ОПЉАЦКАЛИ СВЕ ДА СЕ НЕЦЕМО ОПОРАВИТИ У НАРЕДНИХ 50 ГОДИНА.

Name

@РЕ.Симо

14.09.2017 09:51

Нецес се опоравити никада дјикане. За 50 година нико се неце ни сјецати накарадне творевине, републике стецајне

Name

Вук

13.09.2017 07:10

ма хебеш опозицију ко њих још схваћа озбиљно љутили се или не нама у РС је исто, власт може мирно спават све док се не наљути народ!! е тад ће бит густо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

13.09.2017 07:52

ПИТАМ СЕ ДОКЛЕН НАРОД МОЖЕ ДА ТРПИ И ПАТИ А ЧАВИЋ ЈЕ ВОЖД МЕЂУ ОВИМ МЛАДИМ И ПАМЕТНИМ МОМЦИМА Г ШТРУМФЕТА ЈЕ ЈУЧЕ И У МОЈОЈ КУЋИ НАПРАВИЛА ЦИРКУС ПА СЕ ПИТАМ КО ЈЕ ОНАКОЈ ОСОБИ ДОЗВОЉАВАО ДА БУДЕ И УЧИТЕЉИЦА ДАЈ БОЖЕ ДА ЊЕНИ УЧЕНИЦИ НИСУ ДЕПРЕСИВНИ ЖЕНА ЈЕ СПОСОБНА ДА ЗАМАГЛИ И ПОСЉЕДНУ ЋЕЛИЈУ У МОЗГУ.

Name

Истина

13.09.2017 08:02

Који народ. Они које је запослио режим и њихове филије чине 40% гласача. Од преосталих 60% пола је отишло у иностранство, а остатак чине старци које ће привести на гласање. Жалосно алитачно.

Name

Ајд сад

13.09.2017 08:51

Хало Лактаси, слазем се у вези дрске плавусе, ни кокос с њом не би хтјела дискутовати. Закокодакала би, накостријесила се и побјегла. Након промјене власти , плавусу, заједно с осталим цлановима злоцинацке организације, треба оптузити за велеиздају. Ко РС доведе до банкрота, та је сустински велеиздајник. Изаце јпј ма нос плата од 4000 , а и све коруптивне радње и малверзације. Сваки мјесец потписује 50 милиона трезорских записа, а прица о успјесној привреди. Комплетна идиоткиња. Дрска до даске. Позива се на некакве гласове, а зна добро да су изборе покрали, сто куповином оних гована који су дезурали на изборним мјестима сто касније куповином папака односно посланика. Она је главни актер афере папак. Мозе само цувати овце, али као помоцни радник.

Name

Ре: Лакташи

13.09.2017 09:01

Доклен ,са том, не знам како да је назовем, ријечи, изразом, си рекао све о себи. Теби учитељица треба под хитно.

Name

ре.Вук

14.09.2017 09:56

Народ казес, који народ? Мислис дјикани, потомци кметова,..такви су мутави то није народ, они само слусају ста им ага нареди, копају њиву, цувају стоку,..понизни опанцари

Name

проматрач

13.09.2017 07:17

Не треба пристати на одгађање расправе за наредну сједницу. Тиме Додик само купује вријеме за нову смицалицу опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Л.

13.09.2017 08:33

У праву си.Треба им времена да покушају нешто 'дорадити ' или за то вријеме нешто друго измислити.

Name

Миле легенда

14.09.2017 09:59

Управо то слиједи, ови нису дорасли баји. Он је пијацар, изут це их као посљедње левате.

Name

Дијагноза

13.09.2017 07:36

Купују вријеме. Морају се са газдом договорити и поново ће вас превеслати а са вама и комплетан српски ентитет са изузетком групе на власти и тајкуна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

14.09.2017 10:01

БГ сад наступа, вуце конце стандардно. Примирит це опозицију и тиме помоци баји. Вец видјено.

Name

РАЈНА

13.09.2017 07:36

Грађани Бања Луке, станите на лопту , има наде. Кад су грађани Москве успјели да поразе великог Путина , па могу и грађани Бања Луке да поразе Бају и Цвијановићку. Опозицијо ако желиш власт и ако желиш да народ изађе на улице, изађите ви први.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плава вода

13.09.2017 07:43

Гледао сам сједницу НСРС.Циркус.Ови из позиције гласају како Баја каже.Нико не размишља својом главом.Руководе се девизом нека је мени и мојима добро,друго ме ништа и не интересује.Наша предсједница владе понаш'а се као да је негде на сеоском прелу.Јада и говора.Да ли се неко стиди за ово.По њеној причи ми живимо боље него икад.Жена потпуно залутала.Опозиција нешто покушава да промијени.До сада су били јалови и неефикасни.Сада нешто озбиљнији покушаји,само да ли ће истрајати.Све се бојим да од неких промјена неће бити ништа.Дубоки су коријени ове власти и треба много више труда и напора да се она промијени.Сада ће почети спиновање ових што власт бране из властитог интереса.Почеће прича о рушењу РС,о завјерама сваке врсте итд.Треба бити упоран и истрајати.Позвати народ на мирне протесте.Ако се не одазову у великом броју нису ни заслужили промјене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Плава вода

13.09.2017 08:33

Истина!!! Владајуци нас замајавају исмијавају подјарују и то са узивањем и осмјехом на лицу јер сматрају да им нико ниста не мозе...А о путовањима куповањима игранкама послије тзв састанака по Бн и другим градовима нецемо,њима је лијепо.А опозиција??? Па.... Имају и они своје Додике и Зељке којих се треба под хитно ратосиљати и да се озбиљно позабаве и ријесе оно цег се ухвате и сто критикују или це показати само то да нису озбиљни у намјерама,а први исправан потез би им био да се ријесе смеца у својим редовима и по градовима у којима су побрали гласове и подрску,тек ту владају неписмени кркани који као са ланца пустени грабе све сто могу.Има јос за додати али доста за поцетак уз молбу да се ово објави.

Name

ре

13.09.2017 08:42

А до када це им бити добро .? нека се стиде ,требат це зивит и посЛе мандата.остат це упамцени као паци и поданици папака у историји Р.С.велика је то љага и терет присивен на њихову љигаву прослост !

Name

Разоцарана

13.09.2017 08:02

Није ово једини проблем и нисте,ни једни ни други,без гријеха и гресака а тако це бити све док су вам на градским...опстинским...нивоима власти људи које заболе уво за сваку врсту ревизије и све оне који на овај или онај нацин и на правди Бога бивају удаљени са функције или посла па протјерани омаловазени и заборављени од свих јер не зеле играти како главни у тој средини и сире,свирају..Таквих је све висе и добро неко у претходном коментару реце: мирни сте док народ не попи*ди, а од васе галаме пред камерама ми немамо ниста,падате на малим стварима и код људи који то не заслузују,на првом мјесту су борци а онда ови сто остају без посла и егзистенције а ту је опет маса бораца...Мале ствари и ситнице цине зивот,крените од тога да би вам се вјеровало за несто веце..и молим објавите коментар,бар толико мозете уцинити..А од ове ставке не одустајте,нека Влада показе и доказе ову ставку око РЕВИЗИЈЕ. ДОСТА ЈЕ ВИСЕ ЈЕДНОСТРАНЕ ИСТИНЕ И ПРОТЈЕРИВАЊА ЉУДИ КОЈИ ГОВОРЕ ИСТИНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цццц

13.09.2017 08:18

О јаке опозиције у распаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзи

13.09.2017 09:33

Црне власти није никада било горе. Недај боже да остану на власти.. Жалосно

Name

бане

13.09.2017 08:19

показите своју снагу на изботима понудите несто а не само оптузивати,моуда би онда несто и успјели овако ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутралан

13.09.2017 08:22

Ово је крај опозиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ксенија

13.09.2017 08:50

Какав крај опозицији ово је крај великом Баји а за опозицију ово је успјешан почетак. Свака част Шукалу млад паметан. Браво

Name

Туга брате

13.09.2017 08:57

Власт је пљачкашка, нема дилеме...али, опозиција? Ништа, али ништа конкретно...људи упозоравају на ИТ сектор (они ни да писну о Проинтеру, Ланацу и новом ММСЦОДЕ), инфраструктурне пројекте, Кају, Тегелтију, Слобу...Пореску, ФЗО, Рафинерију...они ништа??? Научили смо анегдоту о Курти и Мурти...

Name

лаксе мало

13.09.2017 08:28

Ова власт љути и разбјесњује цио народ,ста с тим да се уради не знам,али знам да кад папак стане да води сједницу и пита дал да гласамо за било ста да је једино рјесење стат иза њега и отјерат га да нас не срамоти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Епистахије

13.09.2017 08:31

Опозиција је љута ко лептир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домацица 1968

13.09.2017 08:33

И мене је власт наљутила па трпим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњо

13.09.2017 09:33

Тако је домаћице, тако то права Српкиња ради! Шути и трпи, шта се ови имају бунити? Само покушавају по Какировом наређењу пренијети њихову нестабилност из Педерације у Српску. Нико не смије изаћи на улице, томе би се ови из Сарајева хињски радовали! :Д

Name

херцеговац

13.09.2017 09:03

Промјене са Ћузуланом, Гашановићем, Говедарицом.... ајте немојте ме захебавати. На помолу је конкуренција сваки дан штрајкови па ови из рестарта па се мора направити мало забаве за широке народне масе тек толико да се цревца не чују а пошто је миле испеко ракију са овом опозицијом и штрајкачима може издурати до прољећа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ранко

13.09.2017 09:29

Јадан је онај ко мисли да нема разлике измедју власти и опозиције.Ова власт нас унисти у коријену,ово је диктатура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2017 13:44

Јадан си ти ! Једно гусло и једну зицу сви свирају.Ово је све ко позорисна представа.Кад се свјетло угасе и "глумци оду са брине и иза завјесе" они це опет по старом