Загреб: Поново спалили "Новости"

Председник проусташке Аутохтоне хрватске странке права (А-ХСП) Дражен Келеминец други пут за десет дана у центру Загреба палио је примјерке српског недељника, гласила СНВ, "Новости" као, како је рекао, позив хватским властима да престану да финансирају ове новине јер оне нису новине српске мањине, већ су новине против хрватске државе.

Регион 12.09.2017 | 15:47
Загреб: Поново спалили "Новости"
Овога пута су изгорјела два примјерка преко чијих насловница су били залијепљени наслови "Иди бре па се лечи" и "Лепо горе, лепе новине".

Келеминец је акцију извео поводом кривичне пријаве коју је због "''подстицања на тероризам и ширења национално-етничке мржње" подигао против издавача "Новости" Милорада Пуповца, преноси тај српски недељник.

Како је потврдио новинарима, због готово идентичне акције коју је на истом мјесту извео пре десет дана, полиција га је позвала на разговор током којег их је обавијестио да "Новости" није палио на јавној површини, већ у пригодној кантици.



Данашњи скуп, на којем се окупило десет Келеминчевих присталица, прошао је без узвикивања усташког поздрава ‘за дом спремни’.

Келеминец се поновно обрушио на Милорада Пуповца, председника СНВ и лидера СДС С-а, против којег је поднио кривичну пријаву.

"Ја сам патриота који је 1991. бранио Хрватску, а Пуповчева страна нас назива усташама. Прво се спроводио ''САНУ 1'', а сада се преко Пуповца спроводи ''САНУ 2''... Задњи пут смо спалили ''Новости'' јер насловнице ‘Лепа наша лепо гори'' и ‘Жаримо и палимо'' представљају терористички чин и ширење национално-етничке мржње. Због тога смо данас поднијели кривичну пријаву", рекао је Келеминец.



Према његовим ријечима, спаљивање је била порука власти у Хрватској да престане да финансира Новости јер то "није лист српске мањине, него Новости од Фераловаца који су увек били против хрватске државе".

"СДСС и СНВ хрватску државу и народ проглашавају геноцидним и тврде да је Хрватска злочиначка... срамота је од Пленковића да коалира с особом која мрзи Хрватску и наше поздраве, али нису му мрске наше куне'', додао је он.

Келеминец је поручио да се не боји полиције, закона и правде и да ће бити срећан ако га буду прогонили због противљења спровођење "великосрпске полиитке" коју, како тврди, тражи српски министар Ивица Дачић којег је назвао "мали Слобо".

Иако је и данашњи скуп А-ХСП-а обезбјеђивала полиција која је снимала читав догађај, није интервенисала па је Келеминец, овај пут уз помоћ једног пријатеља, још једном неометано обавио спаљивање, закључује се у тексту магазина СНВ-а.

Извор: Тањуг

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Миле

12.09.2017 13:50

То они само бране Србске интересе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.09.2017 18:15

ови да не казем ,ујке "увијек зеле да буду у центру пазње то им јос остало у памети "они су сви залуђени и задрогирани ,нека им бог помогне 'али евра и франка немогу добити нигдје висе ,.

Name

ЖИКА ЖЕЉЕЗНИЧАР

13.09.2017 05:35

ДА СЕ ЗНА ДА У ХРВАТСКОЈ ИМА ТЕК ТОЛИКО СВЈЕТЛА КОЛИКО ОД ПЛАМЕНА НОВИНА....!

Name

Ах, тај џез

12.09.2017 13:57

Што их не сачувате да се имате чим на зиму огријати, биће јака зима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија .

12.09.2017 14:20

Ма срамих било сто пале новине .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гореће и они

12.09.2017 17:37

Добро је да нису запалили србску кућу. Додуше, љетос су двије малоумнице, хоћу да кажем малољетнице, запалиле србске куће. Обзиром на то шта смо навикли од овог полусвијета, све је добро док људе (прије свега Србе, али и Роме и Јевреје) не пале.

Name

www

12.09.2017 14:21

Гледај овога пали новине а панталоне му излизане нема пара да купи друге, муко моја докле це народ зивјети у својим торовима затрован мрзњом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пун мјесец

12.09.2017 15:01

Важно је да им је живот испуњен.

Name

Алија

12.09.2017 14:33

Позитивна ствар је да је прво морао купити новине. Знаци да је он један од финансиера "великосрпског тиска".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Устаслук!

12.09.2017 15:19

Сто ћете, погледајте уцеснике! Све сама геријатрија. Нажалост, Хрвати су једини народ из еx YУ који је још оптерећен мржњом. А реално, и највише добили у овом рату захваљујући глупим Србима. И да се једини иселе на Марс опет би Устаслуку сметали Срби. То је генетски поремећај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мммм

12.09.2017 19:04

Не казем да је ово уреду али ито тако невидим ни у васим коментарима пуно љубави и умјерености и изједнацавање пар будала с једном цијелом нацијом говори висе о вама кои овако коментарисете поз свим нормалним људима .

Name

Јолпаз

12.09.2017 21:00

С обзиром на ситуацију на фотки, рекло би се да их младји нараштај баш и не подржава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

13.09.2017 05:39

Морају да се баве са нечим јер неце да виде ста им се десава у дрзави млади и све радно способно је отисло из лијепе њихове само це остати пензионери.

ОДГОВОРИТЕ