ЕП: Уништавање ''Ђетића'' на летонски начин!

Немилосрдна Летонија понизила Црну Гору и послала је кући! Репрезентација Летоније победила је Црну Гору са 100:68 у осмини финала Европског првенства у Румунији, Турској, Израелу и Финској.  Летонска мећава одувала Црногорце - 32 разлике! Како само шију тројке, срећа па су на другој страни костура! Барцокасова армија делује незаустављиво, пукла стотка.

Кошарка 10.09.2017 | 13:15
ЕП: Уништавање ''Ђетића'' на летонски начин!
Изабраници Аинарса Багацкиса показали су шутерску "клинику" у Синан Ердем арени, пошто су били скоро па перфектни у шуту за три поена, 15/25.

Утакмица је преломљена крајем друге и почетком треће четвртине када је Летонија дошла и до 20 поена предности.

Невероватни у редовима балтичке земље били су Кристапс Порзнигис и Јанис Тима, који су постигли 19, односно 21 поен. Сјајан је био и Стрелнијекс са 12 поена и 7 асистенција. 

У редовима Црне Горе само су Дубљевић и Вучевић били на висини задатка. Играч Орланда је меч завршио са 16 поена и девет скокова, док је Дубљевић убацио 21 поен. 

Летонија ће у четвртфиналу Евробаскета играти против Словеније. 

Летонија попут мећаве! Попут казнене експедиције! Како само добро играју пулени Ајнарса Багацкиса који су се у осмини финала поиграли са иначе добром екипом Црне Горе и стигли до четвртфинала тријумфом од - 100:68. 

Не знате једноставно одакле вам прети већа опасност! 

Да ли са тројке одакле "праше" редом Стрелнијекс, Тима, браћа Бертанс, Блумс, па и Порзингис (19п) који потврђује да је класа од играча. Летонци лете по терену, лете као осице око вас и убадају вас са свих страна. Затворите рекет, они убише споља. Пробате да зауставите шут, али то је скоро немогуће када имате противника чијих петорица играча може да погоди ван 6,75.

Шутирали су за три поена у једном моменту 12/19, а на крају меча 15/25 - 60%! 

Поезија од кошарке, вероватно и најлепша репрезентација за гледање у досадашњем току такмичења.

Питање победника се практично постављало тек у прва два три минута меча, после тога кренули су да шију Летонци, Багацкис их је одлично ротирао и то је било то. Црногорци су мало били зауставили Порзингиса, али су се зато остали Летонци разиграли. То свакако не желите. А онда је и Порзингис прорадио, и ту ви онда не можете ништа да урадите осим да са најбољим погледом "уживате" у цепању сопствене мрежице.

Црногорци су имали своје идеје за овај меч, Дубљевић и Вучевић су се борили и имали добар учинак, али када су Летонци почели да убацују тројке у серији у трећој деоници било је јасно да су Словенци већ почели да спремају одбрану против Летонаца у четвртфиналу. Већ тада су знали свог противника са сигурношћу.

Летонци су се и званично вратили на највећу сцену Европе, једини пораз на турниру доживели су од Србије у првом мечу на турниру, али с обзиром на то како играју, није лоше што су на другој страни костура и што с њима можемо да играмо евентуално тек у финалу Евробаскета.

Што је сигурно - сигурно. Стварно изгледају горопадно.

ЕВРОБАСКЕТ - ОСМИНА ФИНАЛА

Летонија - Црна Гора 100:68
Истанбул

ЛЕТОНИЈА: Порзингис 19, Блумс 8, Давис Бертанс 5, Даирис Бертанс 9, Тима 21, Шмитс 8, Јаниченокс, Стрелнијекс 12, Шкеле 4, Гразиулис 2, Пејнерс 8, Мејерс 4

ЦРНА ГОРА: Рајс 2, Вучевић 16, Шеховић, Павличевић, Радончић 2, Тодоровић 2, Дубљевић 21, Баровић 5, Михаиловић 7, Ивановић 7, Врањеш 3, Ђуришић 3

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар