ЕП - Драгић: Може финале са Србијом!

Кошаркаши Словеније доминантно су се пласирали у четвртфинале Евробаскета, а за шест узастопних победа најзаслужнији је тандем Горан Драгић – Лука Дончић.

Кошарка 10.09.2017 | 13:30
ЕП - Драгић: Може финале са Србијом!
Прва виолина “Змајчека“ је свакако НБА звезда Драгић, који осим улоге вође овог тима у Истнабулу, има и важну улогу ментора талентованог Дончића.

"Заједно смо у соби, нонстоп спава, морам да га будим. Добар је клинац, супер је, учи, слуша. Словенија може да буде поносна. Мислим да људи код куће још не знају шта имамо", рекао је Драгић.

Словенија је на отварању нокаут фазе декласирала Украјину 79:55 у Синан Ердем Дому, али је у наредној рунди очекује много тежи задатак. 

"Јесте 6-0 али морамо заборавити ове утакмице. Сада долазе праве утакмице, да ли Црна Гора или Летонија. Искрено више навијам за ЦГ. Више нема лаких противника, мораш да одиграш најбољу утакмицу на турниру, надам се да ће то бити наша следећа“, каже сјајни бек. 

Драгић у суботу није имао свој дан, погодио је тек два од 12 шутева из игре, али је ипак провео највише времена у разговору са медијима.

"Данас нешто није ишло, важно да смо добили, мени је то најбитније. Новинари су део Евробаскета, без вас људи не би знали шта се дешава овде", каже насмејани Драгић.

Против Украјине је искочило неколико других играча Словеније.

"Задовољан сам што се Рендолф показао данас, одиграо је одлично. Такође Клемен Преперич, Јака Блажич, имамо неколико играча који су се против Украјине дигли, то ће нам значити много за следећу утакмицу", каже капитен екипе.

Словенија је и претходних година често имала врло квалитетне тимове, али није успевала да тај квалитет покаже и на терену.

"Добро смо попуњени на свакој позицији, раније нам је увек нешто фалило – тројка, четворка или петица. Сада имамо на свакој по двојицу-тројицу играча, и одличан микс младих играча и ветерана. Имамо добру хемију“, истакао је Драгић.

Када смо Драгићу за крај разговора пожелели срећу у наставку такмичења, одушевљено нам је добацио: “Може финале са Србијом“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар