ПЛ: Рапсодија Ситија и ''Пијеваца'', кикс Јунајтеда!

Копачка у главу за дебакл Ливерпула! Шампион на правом путу, Кејн дочекао септембар! Узбудљиви мечеви одиграни су ове суботе у Премијер лиги, а свакако је најинтересантнији био онај између Лестера и Челсија. Манчестер сити убедљив против "редса", који су од 37. минута играли без искљученог Манеа.  Јунајтед примио прве голове и остао без бодова! Стоук и Манчестер јунајтед одиграли утакмицу без победника. "Ђаволи" примили прве голове од почетка сезоне и изгубили прве бодове у четвртом колу Премијер лиге.

Фудбал 10.09.2017 | 12:15
ПЛ: Рапсодија Ситија и ''Пијеваца'', кикс Јунајтеда!
Манчестер јунајтед остао је без првих бодова у новој сезоне Премијер лиге у четвртом колу. "Црвени ђаволи" нису се најбоље провели на гостовању Стоуку - 2:2 (1:1).

Губио је и водио тим Жозе Муриња...

Стоук је показао зубе моћном Јунајтеду, који је решио да ове сезоне врати титулу на Олд Трафорд, али после четири одигране утакмице има десет бодова, исто колико и градски ривал Сити, који је снагу показао у данашњем дуелу са Ливерпулом, декласиравши га 5:0.

Посебно расположен против Манчестер јунајтеда био је Максим Чупо Мотинг. После година проведених у Бундеслиги, ове сезоне Камерунац је одлучио да пређе у Енглеску и класу показао против једног од главних кандидата за титулу.

Начео је Манчестер у 43. минуту.

Одбрана "црвених ђавола" капитулирала је први пут ове сезоне после врло лепе акције и уклизавања Чупо Мотинга.

Али...

Одушевљење и славље на стадиону Стоука спласло је само три минута касније, односно у првом минуту судијске надокнаде. Немања Матић је врло лепо после корнера пребацио лопту са "прве стативе" у средину, а тамо је остао заборављен Маркус Рашфорд и није му било тешко да затресе мрежу.

О другом голу доста ће се дискутовати ових дана.

Остаје недоумица да ли је Ромелу Лукаку био у офсајду. Било како било, гол је признат. Белгијанац је у најбољем случају био у линији за одбраном Стоука, искористио је пас у простор и из другог покушаја довео Јунајтед до предности.

Међутим, ни вођдтво гостију није потрајало, од 57. до 63. минута.

Шаћири је извео корнер, а Чупо Митинг ударцем главом потврдио да се ради о врсном стрелцу...

Стоуку је ово био тек пети бод у сезони.

Ливерпул је на двонедељну паузу због квалификација за Мундијал отишао у сјајној атмосфери, после победе над Арсеналом од 4:0, али је у наставку премијерлигашког такмичења доживео још тежи пораз на гостовању Манчестер ситију - 5:0 (2:0)!

"Грађани" су повели голом Куна Агуера у 24. минуту, повисио је Габријел Жезус у надокнади првог полувремена, па у 53. минуту, а коначан резултат поставио је Лирој Сане, који је по уласку са клупе затресао мрежу у 77. и 91. минуту.

Обострано отворена утакмица, са много шанси, дефинитивно је отишла на "воденицу" Ситија у 37. минуту, када је Садио Мане избио сам пред голмана Едерсона и у настојању да први дође до лопте ударио Бразилца копачком у лице.

Иако намера да повреди противника није постојала, Мане је добио црвени картон, а још када је Жезус пред одлазак на одмор донео "грађанима" 2:0, било је јасно какав ће бити коначан исход.

Ливерпулова високо постављена одбрана киксирала је приликом првог и трећег поготка, када су брзи нападачи Гвардиолиног тима измицали офсајд замкама, а и код другог гола је Жезус био необјашњиво усамљен на само пет метара од Мињолеа.

Манчестер сити је привремено избио на прво место са 10 бодова из четири меча, Манчестер јунајтед пред гостовање Стоуку има девет, док је Ливерпул тренутно пети са седам бодова. Ово је изабраницима Јиргена Клопа први пораз у сезони 2017/18, после ремија са Вотфордом на премијери сезоне и након тога победа над Кристал Паласом и Арсеналом.

ЕДЕРСОН СЕ ИЗВУКАО

Нови голман Манчестер ситија морао је да напусти терен после судара са Манеом. Сумњало се на преломе јагодичне кости и вилице, али је Пеп Гвардиола изјавио да се Едерсон извукао без озбиљне повреде.

Дуел последња два шампиона Премијер лиге добили су "плавци": Лестер - Челси 1:2!

Први погодак за Челси "пао" је у 41. минуту, одмах после велике контре за Лестер и промашене "један на један" ситуације за Слиманија, када је Аспиликуета поново послао савршен центаршут за Алвара Морату који је његов земљак рутински реализовао.

Био је то трећи гол Морате у дресу Челсија.

Контри "лисица" коју смо понели кумовала је изгубљена лопта Н'Голоа Кантеа, али се Француз за то искупио у 50. минуту када је шутирао са скоро 30 метара...

Лопта је дуго путовала, прошла Весу Моргану кроз ноге, а иако је деловало да ће је Каспер Шмајхел ухватити као на тренингу, она му је прошла крај руке и завршила у мрежи, на изненађење свих, да би Данац љутито реаговао на своје саиграче што тај покушај нису изблокирали.

Ни на другој страни није бриљирао голман, па је Тибо Куртоа, који је имао добру одбрану у првом полувремену, у наставку неопрезно "рушио" Џејмија Вардија који је и рутински реализовао најстрожу казну, шутиравши по средини гола.

Основа за пенал било је још у две ситуације, али испред гола Шмајхела, када су Мегвајер и Греј играли рукама, али је судија остао "нем".

Када је у питању дерби кола између Евертона и Тотенхема - "певци" су дочекали септембар и Кејна који се по обичају "мучи" у августу, месецу у коме никада није да гол.

Чим је дочекао да отпадне осми папир са календара - ето и гола, и то два. Довео је Спурсе у вођство у 28. минуту, да би потом Кристијан Ериксен повећао у 42. минуту, а меч је био решен новим поготком најбољег енглеског нападача у првом минуту надокнаде.

На крају, Евертон - Тотенхем 0:3!

Лепу победу уписао је и трећи лондонски клуб, Арсенал, који је погоцима Данија Велбека и Лаказета "преболео" дебакл од Ливерпула, славивши против Борнмута - 3:0.

Тријумфе су уписали и Брајтон, који је "тукао" ВБА 3:1, и Вотфорд који је неочекивано славио на гостовању Саутемптону, за који је Душан Тадић ушао у другом полувремену, но "стршљенови" су победили 2:0.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ:

Манчестер сити - Ливерпул 5:0 (2:0)
/Агуеро 24, Жесус 45+6, 53, Сане 77, 90+1/

Арсенал - Борнмут 3:0 (2:0)
/Велбек 6, 50, Лаказет 27/

Брајтон - ВБА 3:1 (1:0)
/Грос 45, 48, Хемед 64 - Морисон 78/

Евертон - Тотенхем 0:3 (0:2)
/Кејн 28, 46, Ериксен 42/

Лестер - Челси 1:2 (0:1)
/Варди 61п - Мората 41, Канте 50/

Саутемптон - Вотфорд 0:2 (0:1)
/Дукуре 38, Јанмат 66/

Стоук - Манчестер јунајтед 2:2 (1:1)
/Чупо Мотинг 43, 63 - Рашфорд 45+1, Лукаку 57/

у недељу

Барнли - Кристал Палас (14.30)
Свонси - Њукасл (17.00)

у понедељак

Вест Хем - Хадерсфилд (21.00)

ТАБЕЛА: Сити 10, Јунајтед 10, Челси 9, Вотфорд 8, Тотенхем 7, Хадерсфилд (-1) 7, Ливерпул 7, ВБА 7, Арсенал 6, Саутемптон 5, Стоук 5, Барнли (-1) 4, Брајтон 4, Свонси (-1) 4, Евертон (-1) 4, Њукасл (-1) 3, Лестер 3, Кристал Палас (-1) 0, Борнмут 0, Вест Хем (-1) 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар