СЛС: Партизан и Звезда одлични пред Европу!

Звезда "бомбама" на Јавор, Рикардињо коначно! Фудбалери Црвене звезде су у Ивањици најчешће голмана противничке екипе тестирали из даљине, а управо су далекометни хици Рикардиња и Мичела Донадла нашли пут до мреже: Јавор - Звезда 0:2.  Партизан одличан пред Јанг Бојс! Партизан победио Малдост у 8. колу Суперлиге Србије. Дебитовали Огњен Ожеговић, Зоран Тошић и Теофилус Соломон. Одлична увертира за среду и нове европске изазове.

Фудбал 10.09.2017 | 11:00
СЛС: Партизан и Звезда одлични пред Европу!
Али не све време утакмице...

Мање-више мирно је било у првом полувремену, а онда је у наставку уследила црно-бела олуја. За само 25 минута питање победника било је решено.

Партизан - Младост Лучани 3:0 (0:0)!

Стрелци су били Немања Р. Милетић у 53, Данило Пантић у 63. и Леандре Тавамба у 70. минуту.

Ако "парни ваљак" и у четвртак у Берну буде на нивоу из другог полувремена, навијачи срспког шампиона могу да очекују и прве бодове у грпуној фази Лиге Европе ове сезоне. Али, отом потом...

Нити ће тим Партизана бити исти, нити Младост може да се пореди са врло квалитетним Швајцарцима.

Небојша Косовић је повређен, Сејдубу Сума такође, Милан Радин није могао да игра због картона, док је Марко Јанковић добио поштеду после јаког ритма и великог броја важних и захтевних утакмица одиграних у кратком временском периоду. Мирослав Ђукић је из тог разлога извео доста измењен састав, у којем су шансу од првог минута добили Саша Марјановић, повратник Зоран Тошић и новајлија Огњен Ожеговић.

После скоро сат времена доминације и безуспешних покушаја, у којима је ударцима из даљине доминирао повратник међу црно-беле "Бамби" Тошић, Партизан је коначно у 53. минуту успео да пробије снажну одбрану Младости.

А, онда је уследила канонада...

Тошић је проиграо левог бека Немању Р. Милетића, који је после два-три корака ушао у казнени простор, заломио на десну страну и затим одмереним и прецизним ударцем у даљи угао, по земљи, савладао Драгана Росића.

Младост је убрзо примила и други гол.

Леандре Тавамба се врло лепо окренуо око свог чувара у 63. минуту. Није много оклевао, већ је одмах видео слободног Данила Пантића у средини, "погодио га", а први повратник у Партизан овог лета рутиунски погодио - 2:0.

После асистенције, уследила је и реализација Камерунца.

Расположење у Хумској драстично је порасло после вођства 2:0 и скинутог зицера Владимира Стојковић. Голман Партизана спречио је госте да смање предност "ваљка", а на другој страни Тавамба је  постигао трећи гол. Дебитант Теофилус Соломон и Марјановић су комбиновали у 70. минуту, лопта се срећно вратила до везног играча црно-белих, који ју је одмах проследио у средину шеснаестрца, где је Камарунац био сигуран.

Имали су Београђани неколико добрих шанси и у првом делу. Огњен Ожеговић је пропустио две, Леандре Тавамба из два покушаја није успео да постигне погодак у последњем минуту првог дела, док су "бомбе" Тошића испаљене из левице севале поред статива гола Лучанаца...

ПАРТИЗАН: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић- Евертон - Марјановић (од 71. Јевтовић), Тошић, Тавамба, Пантић (од 77. Ђуричковић) - Ожеговић (од 66. Соломон).

МЛАДОСТ: Росић - Б. Милошевић, И. Милошевић, Шатара, Пешић - Пејовић (од 85. Одита), Тумбасевић - Цуцкић, Радивојевић (од 66. Гафуровић), Павловић (од 62. Милосављевић) - Трифуновић.

Звезда "бомбама" на Јавор, Рикардињо коначно! Фудбалери Црвене звезде су у Ивањици најчешће голмана противничке екипе тестирали из даљине, а управо су далекометни хици Рикардиња и Мичела Донадла нашли пут до мреже: Јавор - Звезда 0:2.

Црвена звезда остаје лидер домаћег шампионата, чак и уз меч мање!

Фудбалери вицешампиона Србије славили су на Градском стадиону у Ивањици где су савладали домаћи Јавор, екипу која је пред својим навијачима одиграла прилично "танак" меч и практично једину шансу имала из слободног ударца који је завршио метар поред гола.

Са друге стране Звезда је најчешће Ђогатовића "тестирала" далекометним хицима, а два су и завршила иза леђа искусног голмана.

Прво је сјајно погодио Рикардињо у 15. минуту, и тако "скинуо терет" са леђа због не тако добрих партија од доласка у редове црвено-белих, док је меч решио Мичел Доналд већ у 26. минуту када је фантастично извео слободан ударац.

ЈАВОР - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:2)

Тренер Владан Милојевић у овом мечу није користио Ричмонда Боаћија и Гелора Кангу, другопоменути није био ни у протоколу, због тога што су играли за своје репрезентације у оквиру квалификација за Светско првенство, па је тако шансу од старта добио Рикардињо.

Бразилац је наступио иза Пешића и одиграо најбољи свој меч у црвено-белом до сада.

Управо је његовим "пројектилом" Звезда повела, а након соло продора добила и слободан ударац из ког је Мичел Доналд "скинуо паучину" у мрежи Јавора.

Звезда је током читавог првог полувремена доминирала, али није тако често улазила у шансе, па из тог периода бележимо још само покушај Славољуба Срнића након паса Ненада Крстичића, но далеко опаснија Звезда је била у наставку, међутим, тада није поентирала.

Од 60. до 70. минута Звезда је покушавала преко Родића, Срнића, Пешића и Крстичића, али све је бранио Ђогатовић и тако био најбољи појединац у редовима своје екипе, иако није сачувао мрежу.

"Евроголове" Рикардиња и Доналда ипак није могао да заустави...

Црвена звезда сада има 19 бодова, и меч мање, док је Јавор на свега 4 бода.

ЈАВОР: Ђогатовић - Терзић, Каришик, Миловић, Амановић - Киковић, Марчић (од 62. Цветковић), Колаковић, Асаре (од 65. Севић), Елиомар - Трипковић (од 83. Ивановски).

На клупи остали: Ристовски, Ковачевић, Глинтић и Илић.

ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић, Ле Талек, Савић, Родић - Доналд, Крстичић (од 84. Рачић), Радоњић (од 62. Аџић), Рикардињо (од 80. Милијаш), Срнић - Пешић.

На клупи остали: Кахриман, Боаћи, Бабић и Гобељић.

Спартак "прескочио" Вошу, Борцу први бод! "Голубови" победом над Напретком постали најближи пратиоци водеће Црвене звезде.

Фудбалери Спартака победили су Напредак резултатом 2:1 и избили на друго место суперлигашке табеле, "прескочивши" Војводину, која ће у јеку велике кризе у клубу морати на гостовање Вождовцу.

Радник се удаљио од зоне испадања савладавши Рад на свом стадиону у Сурдулици, док је Борац после шест узастопних пораза на старту домаћег првенства коначно успео да освоји макар један бод.

"Зебре" су крај Мораве одиграле без голова са новим суперлигашем Земуном.

Бачка у надокнади до бода против Нишлија! У првом суботњем окршају у оквиру Суперлиге подела бодова у дуелу Бачке и Радничког.

За почетак реми!

У дуелу "севера" и "југа" без победника, иако је екипа Радничког из Ниша водила дуго на стадиону "Славко Малетин Вава".

Бачка је у четвртом минуту надокнаде времена успела да изједначи и донесе радост домаћим навијачима.

БАЧКА - РАДНИЧКИ 1:1 (0:0)

Гости, који су током репрезентативне паузе добили новог тренера, јер је Иван Јевић наследио Петера Пакулта, повели су у 51. минуту преко Николе Аксентијевића, али су "прокоцкали" победу и потенцијално прву позицију на табели дубоко у надокнади времена.

Изједначење "плавима" донео је Ивковић мало пре последњег судијског звиждука.

У наредном колу Бачка гостује Раду, а Раднички дочекује Борац.

РЕЗУЛТАТИ 8. КОЛА:

Бачка - Раднички Ниш 1:1 (0:0)
/Ивковић 90+4 - Аксентијевић 51/

Борац - Земун 0:0

Јавор - Црвена звезда 0:2 (0:2)
/Рикардињо 15, Доналд 25/

Радник - Рад 3:1 (1:0)
/Златановић 20, Мијић 47, Радовић 78 - Лутовац 51/

Спартак - Напредак 2:1 (2:1)
/Ивановић 16, 33 - Аливодић 29/

Партизан - Младост 3:0 (0:0)
/Н.Р. Милетић 53, Пантић 63, Тавамба 70//

у недељу:

Вождовац - Војводина 19.00

одиграно у петак:

Мачва - Чукарички 0:2 (0:1)
/Мудрински 5, Мићин 78/

ТАБЕЛА: Звезда (-1) 19, Спартак 17, Партизан (-1) 16, Војводина (-1) 15, Раднички 15, Вождовац 14, Чукарички 13, Напредак (-1) 10, Земун 9, Мачва 9, Радник 9, Младост 8, Рад 7, Бачка 5, Јавор 4, Борац (-1) 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар