Влада која зависи од гласова Срба

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ðурић рекао је јутрос да је нова косовска влада прва која ће зависити од српских гласова и да неће моћи да опстане ако Срби у политичком смислу буду малтретирани.

Србија 10.09.2017 | 10:33
Влада која зависи од гласова Срба
Ðурић је подсјетио да ће Срби имати 10 посланика и три министарства, једно више него раније, оцјењујући за Пинк да Срби на Косову никада до сада нису имали овакву политичку снагу.

Према његовим ријечима, то је резултат чињенице да су се ујединили и да дјелују у координацији са својом државом. Ðурић је напоменуо да је то значајно за побољшање положаја српског народа, оцјењујући и да је добијање министарства пољопривреде веома важно за Србе на КиМ јер тамо 85 одсто људи живи на селу и баве се углавном пољопривредом.

Најављује да ће држава помагати пољопривреднике на КИМ, али и да ће подршка сада моћи да стигне и из покрајинских органа. Србија је подржала Српску листу, јер сматра да Срби на Косову најбоље знају шта је њихов интерес, поновио је Ðурић, наводећи да је пред српским народом још пуно борбе за бољи положај у покрајини, али и да ће увијек у томе имати подршку државе.

Нећемо их напуштати као псеудо опозиција, рекао је Ðурић. Рекао је и да се став према Рамушу Харадинају није промјенио и да ће Србија наставити да тражи његово изручење.

Поводом Харадинајевог обраћања на српском у косовском парламенту, Ðурић је рекао да не вјерује у његову искреност, као и да разијуме колико је тешко нашем народу који ће се суочавати са Харадинајем.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

попара

10.09.2017 09:44

А зна ли се Дуриц обратити на албанском језику....Косово је срце Србије?Зна ли макар неку реценицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре попара

10.09.2017 11:01

На косову се прича СРПСКИ а албански је увезен као сто вази и за босну,босански се покушава увести а ми се сви у босни разумијемо кад причамо СРПСКИ

Name

Баја

10.09.2017 09:56

Овај исти Баја лаје а не уједа иди куци ради несто паметно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола незнановиц.

10.09.2017 10:31

Борисе он за фотељу није њему до срба лазов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

11.09.2017 06:53

Ова политика и поједини политичари су огромно сра.. Сада сједе у Влади Харадинаја којег оптужују за ратне злочине, и као њихов став према њему се није промијенио. Које је ово продавање му.. под бубреге?!

ОДГОВОРИТЕ