Подрхтава тло у Манчестеру: Ливерпул стиже на Етихад!

Без Филипеа Кутиња додуше.

Фудбал 09.09.2017 | 12:00
Подрхтава тло у Манчестеру: Ливерпул стиже на Етихад!
Ниједан клуб на Острву није овог лета потрошио колико Манчестер Сити (244.300.000 евра), па опет на почетку сезоне Грађани нису деловали претерано убедљиво: у претходна два кола с Евертоном су одиграли нерешено, а екипу Борнмута добили су на једвиде јаде. Није ни Ливерпул сиротиња, па ипак су његови трансфер трошкови минулих месеци били скоро три пута мањи него домаћинови. Црвени су се намучили у прва два кола (с Вотфордом и Кристал Паласом), али су зато били сјајни у двомечу квалификација за Лигу шампиона против Хофенхајма, док су у дербију с Арсеналом потпуно издоминирали.

Но, нису резултати оно због чега је екипа Јиргена Клопа била у центру пажње, већ прича о жељи Филипеа Кутиња да пређе у Барселону, односно одбијању клуба с Енфилда да га прода, било заинтересованим Каталонцима, било икоме другом. Прелазни рок је завршен, а Бразилац се налази на списку Ливерпула за ЛШ, иако они који су му блиски тврде да је несрећан због тога. Кутињо је на старту сезоне вођен као “повређен”, што му није сметало да постигне гол за национални тим у квалификацијама за Мундијал. Неће га бит ни у тиму за Сити, иако Клоптврди да му саиграчи сигурно неће замерити на жељи да оде у Барселону. Јер ипак - није Евертон. Барселона је.

Такође, Клоп сигурно неће моћи да рачуна на Адама Лалану (бутина) и Натанијела Клајна(тетива и леђа), док ће Алекс Окслејд Чемберлен бити на располагању и можда ће дебитовати за Редсе.

Менаџер домаћих Пеп Гвардиола није имао проблема као Немац, а и списак повређених фудбалера Ситија нешто је краћи: Венсан Компани (због чега би шансу да дебитује, са клупе додуше, можда могао да добије 19-годишњи Тосин Адарибојо) и Илкај Гундоган. У тиму неће бити некадашњег играча Ливерпула Рахима Стерлинга, који је у претходном колу добио црвени картон.

Традиција је на страни гостију: Ливерпул није поражен у последњих шест судара са Грађанима. Последњу победу над Редсима, Сити је славио још 2014. године. 

МАНЧЕСТЕР СИТИ - ЛИВЕРПУЛ, 13.30

Манчестер Сити (4-1-3-2): Едерсон - Вокер, Отаменди, Стонс, Менди - Фернандињо - Бернардо Силва, Давид Силва, Де Брујне - Агуеро, Жезус;

Ливерпул (4-3-3): Мињоле - Гомез, Матип, Ловрен, Морено - Џан, Хендерсон, Вајналдум - Салах, Фирмино, Мане.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар