ЕП: Дијао у чуду због Србије!

Шта, Србију нико није сврстао међу фаворите? "Искрено, многи сад могу до злата, па и Србија", тврди прекаљени француски ас.

Кошарка 09.09.2017 | 13:15
ЕП: Дијао у чуду због Србије!
Правилник контакта играча и новинара је строг на овогодишњем Евробаскету и разумљив је став екипа да својим играчима оставе што већи мир и простор да нађу потребну концентрацију. Али, лепа реч и гвоздена врата отвара. 

Француски саветник задужен за медије био је расположен да нам изађе у сусрет и у холу мале хале Ахмет Чомерт, тик уз сам Синан Ердем Дом, доведе аса по сопственом избору. А он је пао на - Бориса Дијаоа. 

Најискуснији кошаркаш у тиму Венсана Колеа издвојио је неколико минута свог времена. Пре свега, интересовало нас је шта очекује од меча против Немачке?

"Наш циљ у овом тренутку је да остваримо победу против Немачке. Увек идемо на победу. Јер, ако не улазиш у меч са таквим ставом, нема разлога да изађеш на паркет. Знамо да нас чека велики посао против Немачке, која је досад играла прилично добро на овом Евробаскету. Врло су добра екипа, посебно јер се сви држе заједно. Зато морамо да се фокусирамо на нас и оно што ми знамо да радимо", открио нам је Борис Дијао. 

Француска није оставила најбољи утисак у првом делу шампионата, због чега се Дијао нада да ће меч против Немачке, између осталог, послужити као поправни испит.

"Да, нисмо играли баш онако како ми знамо у последње време, зато морамо да се дигнемо и вратимо у свој ритам. У последње две утакмице уопште нисмо били добри. Морамо да изгледамо много боље на терену".

Ситуација у Француској је таква да је Венсан Коле увео екипу у процес смене генерација, па смо логично закључили да је то проблем...

"Није, нити је то неки компликован процес. Ту су само тројица момака који нису досад играли у репрезентацији. Остали имају исксутва с прошлих шампионата. Тако да то не видим као наш проблем", каже Дијао, мада није желео детаљније да улази у ту тематику. 

Дијао каже да није испратио ниједан меч Србије на овом првенству, нити да је погледао утакмице из осталих група, осим наредног противника. Зато смо га питали - кога види као главног кандидата за злато? Узвратио је питањем:

"Кога ви видите као кандидата", на шта смо одговорили да сви причају само о Шпанији. Дијаоје остао помало у чуду:

"Шта, нико не помиње Србију", на шта смо га ми подсетили да нам недостају чак седморица играча са прошлогодишњих Олимпијских игара.

"Искрено, многи сад могу до злата, па и Србија. То је кошарка", закључио је ас Јуте Џез. 

Француска ће се са Немачком састати у суботу од 14.15. Победник овог меча укршта се са бољим из дуела Шпанија - Турска. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар