Томашевић: За велике екипе Евробаскет тек почиње!

Генерални секретар КСС Дејан Томашевић рекао је да жели да репрезентација настави да побеђује и да Европско првенство тек сада почиње за велике екипе.

Кошарка 09.09.2017 | 09:30
Томашевић: За велике екипе Евробаскет тек почиње!
Србија се као прва у Групи Д у конкуренцији Русије, Летоније, Велике Британије, Белгије и домаћина Турске пласирала у осмину финала.

"Прижељкујем да побеђујемо, пролазимо и стигнемо до саме завршнице. За велике екипе тек сад почиње Европско првенство. Верујем да су многе репрезентације штеделе и сада се показује да ли си велики или ниси. Верујем да смо ми велики", рекао је Томашевић новинарима у Истанбулу.

Противник у наредној рунди биће јој Мађарска.

"Остварили смо оно што смо прижељкивали. Дошли смо са идејом да будемо први у групној фази, односно што боље пласирани и да играмо добро. Оба циља смо испунили. Најзначајније је да смо са првог места ушли у наставак, а посебно радује то што играмо заиста добру кошарку", казао је Томашевић.

Он је навео да има још простора за напредак у игри репрезентације Србије, пре свега у нападу.

"Одбрану играмо веома квалитетно, док за напад има још простора. Верујем да ћемо играти све боље", додао је генерални секретар Кошаркашког савеза Србије.

Посебно је истакао то што 'Орлови' имају добре резултате иако су на Евробаскет дошли без много кључних играча.

"Дошли смо много ослабљени, без више од пет играча и то оних најбитнијих, који су последњих неколико сезона носили игру репрезентације и ту је била бојазан. Радује што су момци одговорили изазову, оправдали очекивања свих нас и показали су да су овде са разлогом",рекао је Дејан Томашевић.

Он је у Турској задужен у име КСС за односе са ФИБА, а рекао је да је жеља да Србија следеће године организује неко од такмичења за млађе категорије.

"Биће занимљивих пројеката. Задовољан сам како се однос одвија у последње време и мислим да је самој ФИБА пре свега потребна једна јака Србија", навео је Томашевић.

Србија ће 2019. године организовати Европско првенство за кошаркашице.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар