Амери питају - Никола Јокић или Џоел Ембид?

Евробаскет полако улази у завршници, пред нама су одлучујући мечеви, међутим у мору других текстова, искочио је један са америчког сајта "Тхе Сиxер Сенсе".

Кошарка 09.09.2017 | 16:30
Амери питају - Никола Јокић или Џоел Ембид?
Овај сајт бави се превасходно Филаделфијом, а добро је познато да је највећа звезда Севентисиксерса Џоел Ембид.

Центар је прошле сезоне показао нестваран потенцијал, међутим само одигран 31 меч оставља бригу навијачима Филе.

У тексту поменутог портала, упоређују су Џоел Ембид и Никола Јокића као два играча који репрезентују напад(Јокић) и одбрану(Ембид).

Ембид се показао као одличан дефанзивац, али ништа лошији није био у нападу, али за разлику од Николе Јокића, он не чини друге играче толико укљученим у игру, колико и играч Денвера, наводи "Тхе Сиxер Сенсе".

Такође, спомињу како је Ембидова напад неупоредиво бољи од Јокићеве одбране, међутим ово из претходне реченице је кључно код центра Филаделфије.

Амерички сајт се са правом пита, шта бисте пре изабрали, Јокићев бриљантан напад или Ембидов подједнак утицај на оба дела терена?

Мишљења су подељења, српски играч има још доста простора да напредује одбрани, као и у нападу, а исто то и важи за Ембида, с тим што је он већ сила "у оба правца".

Код центра Филаделфије велико је питање здравље, односно проблем са повредама и надамо се да ће га оне заобићи како бисмо добили одговор на малопређашње питање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар