''Орлови'': Знамо што смо дошли овде!

На дан селидбе у другу халу, селектор Ђорђевић каже да су сви у екипи опрезни, мирни и да још нема разговора о медаљама. "Немамо права на то!", поручује шеф струке "орлова".  Нико не размишља гласно о медаљи, немамо право! Циљ је да се лимитирају дав најбоља играча Мађарске - Ханга и Војвода.

Кошарка 08.09.2017 | 20:15
''Орлови'': Знамо што смо дошли овде!
Први од своја два слободна дана на Еуробаскету "орлови" не користе за одмор.

Изабраници Александра Ђорђевића у четвртак су победили Белгију, затим сазнали име противника у осмини финала, па се вратили у хотел, који су напустили у петак ујутро, због селидбе у други крај Истанбула.

После пет мечева у "Улкер спортс арени", дому Фенербахчеа, репрезентација Србије данас поподне ушла је у халу "Синан Ердем", у којој ће бити одиграна завршница Европског првенства, почев од суботе.

На почетку припрема за недељни меч против Мађарске (14.15 часова), стање у екипи је редовно.

"Већ сам и сам себи досадан, али не смемо да се опуштамо ни против кога. Штавише!", рекао је селектор Ђорђевић на почетку разговора са новинарима.

"Поштујемо наредног противника, знамо њихове квалитете, врлине и на нама је да их лимитирамо највише могуће. Опрезни смо, концентрисани, знамо што смо дошли овде, због овога смо се спремали. Први смо у својој групи, они у четврти у својој и сигурно да има неке разлике, а на нама је да те разлике изнесемо у нашу корист", додао је он.

На Ђорђевићевом "скенеру", Мађари изгледају овако:

"Екипа су која има два лидера, (Адама) Хангу и (Давида) Војводу. Имају тренера Стојана Ивковића који дуго ради са њима и познају се јако добро, а (Акош) Келер на позицији центра даје им изузетну снагу. Морамо да им зауставимо нападачку транзицију. Кад се играч као Ханга дигне, доноси им екстра квалитет. Свесни смо тога и на нама је да то лимитирамо".

"ЛЕТОНЦИ МЕ НИСУ ИЗНЕНАДИЛИ"

Репрезентативци Србије уживо су у четвртак испратили епилог борбе за коначни пласман у Групи Д и видели сјајну партију Летонаца против Турске

"Гледали смо меч са стране. Летонија је, говорио сам то и пре, по мом мишљењу можда и најбољи шутерски тим на првенству. Они имају таленат за сваки респект, нећу да кажем да су са лакоћом изашли на крај са Турцима, али одиграли су врхунску утакмицу. А, почели су са одбрано и физичком игром, другим аспектом који су донели на Еуробаскет ове године", низао је Ђорђевић похвале на рачун балтичке селекције.

"Порзингис доминира, Тима на позицији 'три' даје физичку снагу и бекови имају изузетну шутерску моћ, почев од Блумса који се 'пробудио'. Не знам да ли сте видели меч пре тога, против Русије, он је дао два поена и то у последњим минутима. Тачно се види да су добро спремни. Уопште ме није изненадила њихова утакмица против Турске", признање "Сале Национале".

Уочи одласка на тренинг са екипом, новинари су питали Ђорђевића да ли се међу "орловима" сада чешће прича о медаљи.

"Не, концентрисани смо на сваког следећег противника. Не размишљамо о томе. Немамо права на то", јасно је подвукао Ђорђевић.

Српска кошаркашка експедиција преселила се јутрос из азијског у европски део Истанбула, где ће наставити поход ка медаљи и тражити своје место под сунцем. Екипа је имала мало дужи одмор после јучерашњег меча са Белгијом, а већ у поподневним часовима данас одрадила је и први тренинг у велелпном Синан Ердем Дому.

Управо на овом месту судариће се против четвртопласираног тима Групе Ц – Мађарске (недеља, 14.15).

„Не очекујемо да ће бити лак меч“, отворио је селектор Александар Ђорђевић разговор с новинарима.

„Немамо права да се опустимо ни пред једним противником, штавише. Изузетно ценимо мађарску екипу, ценимо њене квалитете. На нама је да то лимитирамо највише могуће. Врло смо опрезни, концентрисани. Знамо зашто смо дошли овде, за то смо се спремали. Ми смо први у нашој групи, они су четврти у својој, јасно је да има неке разлике. На нама је да ту разлику изнесемо на терену у нашу корист“.

Мало дубља анализа наредног противника...

„Ради се о екипи која има два апсолутна лидера – Хангу и Војводу. Има тренера Ивковића који је са екипом јако дуго. Сви се добро познају, Келер на позицији центра даје им покретљивост, снагу. Врло су окретни и покретљиви, имају нападчку транзицију коју морамо да зауставимо. Кад се један играч дигне и у форми је, као што је то Адам Ханга, он доноси екстра квалитет својој екипи. Ми то морамо да лимитирамо“.

Открио је новинарима Ђорђевић да је посматрао са стране утакмицу Летоније и Турске.

„Одавно сам рекао, још пре поласка на овај шампионат, да је Летонија можда и најбоља шутерска екипа на турниру. Имају такав таленат, да су за сваки респект. Нећу да кажем да су лако изашли на крај са Турском, али одиграли су врхунску утакмицу и добили је из добре одбране. То је други аспект који су донели на ово првенство. Ту је и физичка игра, Порзингис који доминира, Тима који има велику физичку снагу и бекове са шутерском снагом“.

Не залеће се репрезентација Србије нигде, свесна да ништа још није испуњено, нити урађено. Зато и неа размишљања о медаљи.

„Не, немамо право. Концентрисани смо на сваког следећег противника“.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар