Борба за повратак НБА лиге у Сијетл!

Да ли ће се најбоља кошаркаша поново играти у граду Суперсоникса?

Кошарка 09.09.2017 | 22:15
Борба за повратак НБА лиге у Сијетл!
Сијетл никад није преболео растанак са својим НБА тимом, који је 2008. године отишао у Оклахому и одвео Кевина Дурента, тада рукија, а сада једног од тројице најбољих кошаркаша на свету.

"Кеј-Ди" је одиграо за Суперсониксе само једну сезону и додатно отежао ионако болну селидбу за све који су навијали за чувену франшизу, која је постала шампион 1979, а девесетих година достигла врхунац и под Џорџ Карлом, у великом финалу против Чикаго Булса.

Током година проведених далеко НБА лиге, често су из Сијетла стизале поруке да је тај град спреман да се поново потруди да оживи свој кошаркашки тим. Између осталих, ту иницијативу подржали су бивши играчи (Гери Пејтон), али и квотербек Сијетл Сихокса, чувени Расел Вилсон.

Тим поводом, са северозапада САД у четвртак су стигле важне вести:

"Група инвеститора која жели да сагради спортску халу за професионалну кошарку и можда хокеј, понудила је да такође и реновира Ки Арену "Кеy Арена", некадашњи дом Суперсоникса", јавио је Асошијетед прес.

На челу те групе је Крис Хансен, амерички милионер који годинама жели да врати НБА у град у којем је одрастао.

Пре неколико година, он је покушао и да купи Сакраменто Кингсе и да их "одведе" у Сијетл, чак је добио и сагласност и подршку тадашњих власника, Малуф породице, али је надлежни НБА комитет одбио ту селидбу.

Хансен сада жели да својим новцем изгради и ново, гигантско спортско здање у делу града у којем ривале дочекује НФЛ тим Сијетл Сихокси и НХЛ тим Сијетл Маринерси, али му је градско веће до сада бранило да користи улицу која би претрпела највеће промене за изградњу тог објекта.

Ако би његов предлог сада "прошао", Сијетл би тако могао да добије две нове арене, пошто би "Кеy Арена" била потпуно реновирана и адаптирана да задовољи утакмице НБА и НХЛ лиге.

Да ли ће ова жеља Хансена и његових сарадника биће услишена - знаће се следеће недеље.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар