УС опен - најава 1/2-финала: Њујорк под опсадом!

Вечерас се на највећем тениском стадиону на свету, импресивном и верујемо дупке пуном Артур Ешу играју полуфинала мушког сингла, Андерсон - Карењо Буста и далеко интригантније Надал - Дел Потро.

Тенис 08.09.2017 | 18:30
УС опен - најава 1/2-финала: Њујорк под опсадом!
Може се рећи да жреб овог УС Опена, који полако долази до самог врхунца, поново није био праведан, тако да у једном полуфиналу играју бивши шампиони њујоршког гренд слема, а у другом тенисери који никада нису стигли до овог стадијума било ког од четири највећа турнира белог спорта. Међутим, управо то чини ове мечеве посебно интересантним, што навијачки, што кладилачки пошто су ривали прилично изједначени.

Кренимо од прве борбе за финале коју ће водити Кевин Андерсон и Пабло Карењо Буста. И једном и другом ово је премијера у гренд слем полуфиналу, што се није догодило још од 2005. и Ролан Гароса (Маријано Пуерта - Николај Давиденко). Високи Јужноафриканац води са 2-0 у међуосбним обрачунима, али се чини де ја Шпанац тренутно у бољој форми. Момак из Хихона, 15. на светској лествици је стигао до овог сусрета без изгубљеног сета, истина није игра против врхунских играча. Убедљив је био и Андерсон, али се ипак очекивано намучио у четвртфиналу против домаћег аса, Сема Кверија. 

А пошто је овде заиста тешко одредити правог фаворита, јер ће доста тога зависити од сервиса Јужноафриканца, тренутно 38. на АТП листи. Јер ако га крене, Карењо Буста би одмах могао да се спакује. Зато верујемо да ће бити тај-брејка, али и да ће први сет бити веома напет јер ће од исхода истог доста зависити коначни резултат.

Други, далеко озбиљнији полуфинални пар не треба заправо ни представљати, пошто су у питању два врхунска тениска аса. Делпо је имао много тежи пут и много озбиљније борбе и противнике, нарочито у полуфиналу. Док је Рафа послао кући московског тинејџера Алекса Рубљкова допустивши му да освоји само четири гема, Торањ из Тандила је одиграо веома интензивних четири сета са Роџером Федерером што ће сигуртно утицати на његово крхко, повредама склоно тело. Форхенди, којима је уништио ровитог Швајцарца били су невероватни и уз сервис представљаће главно оружје Аргентинца у борби за финале. Ипак, верујемо да јеРафа тај који ће проћи даље.

Шпанац води са 8-5 у дуелима са Делпом који је пак славио на последња два. Последњи пораз Надалу и то веома болан задао је прошле године на ОИ у Рију када га је након мамутске борбе савладао управо у полуфиналу.  Али, то је било у три сета, а ако овде буду играли свих пет, јасно је ко је фаворит. Што меч дуже буде трајао, иако ће већина на трибинама стадиона Артур Еш навијати за Делпа, Рафа је у предности. А главно оружје Шпанца у овом дуелу ће бити то што је леворук, што необично неодговара Дел Порту.

Наравно, победник овог дуела ће бити велики фаворит у финалу против било кога од двојице могућих противника.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар