Срби: Колико можемо? Можемо, видећемо...

„Јако важан фактор је савршена атмосфера у свлачионици. Само треба да играмо овако како смо почели“, истиче Бобан Марјановић.

Кошарка 08.09.2017 | 19:30
Срби: Колико можемо? Можемо, видећемо...
Србија је завршила прву фазу такмичења на овогодишњем Евробаскету са четири победе и поразом. Тај, један пораз од Русије могао је Орлове да доведе у нешто незгоднију ситуацију уочи друге фазе, али је Летонија са два кључна реза исправила лош дан изабраника Александра Ђорђевића.

Петак ће бити слободан за све репрезентације на турниру, који ће се сада комплетно наставити у Истанбулу, а већ у суботу следе и четири уводне борбе у осмини финала. Србија ће свој меч против Мађарске играти у недељу од 14.15, као победник Групе Д, што отвара нешто лакши пут до медаље. Колико заправо Србија може у овом тренутку?

„Колико можемо? Можемо... Видећемо“, остао је недоречен Бобан Марјановић.

Да преформулишемо - колико ће бити тешко доћи до медаље?

„Све је тешко, реално. Тешко је играти против сваког противника. Као што видите, доста је изненађења на турниру, доста утакмица ’горе-доле’, лош дан може све да промени, један лош шут, неколико изгубљених лопти, лоших одлука... Зато је свака наредна утакмица тешка, посебно кад је за пролаз даље“.

Српску експедицију данас чека селидба у европски део Истанбула и припрема за меч против Мађарске.

„Мењамо континент, а-ха-ха. Срећа па не путујемо авионом, надам се да ће све бити брзо готово“, рекао је Марјановић, а на констатацију новинара да ће неки можда брже стићи авионом, него српска експедиција аутобусом у лудом истанбулском саобраћају само се искрено насмејао и додао:

„Умор је саставни део игре. Гледаћемо да петак и суботу искористимо да се максимално одморимо. Пријаће нам два слободна дана, али и да се спремимо за наредног противника“.

Желели смо од Марјановића да чујемо кратак резиме учињеног у пет мечева.

„Играли смо јако добро. Било је и неких грешака, али није све само лоше, узимамо и добре ствари у разматрање. Треба да будемо поносни и наставимо овако како смо кренули. Спремни смо за то што предстоји“.

У чему је то Србија највише напредовала кроз турнир?

„Има ту неколико момака са којим сам играо већ у клубу, али неки од нас нису били овде, па је требало да се уклопимо једни на друге. У томе смо највише напредовали. Осим тога, јако важан фактор је савршена атмосфера у свлачионици. Само треба да играмо овако како смо почели“.

Укључио се у причу и Владимир Лучић, спреман да изнесе своје виђење из досадашњих обавеза.

„Одбрана је највећи квалитет овог тима. Имамо Богдана и Бобана у нападу, али своју игру треба да тражимо из дефанзиве и да на тај начин ломимо протвнике. Надам се да ћемо бити у најбољем ритму сада кад је најважније. Одиграли смо пет утакмица у седам дана. Добра ствар је што имамо два дана да се опоравимо и бићемо спремни за наредног противника“, истиче кошаркаш Бајерна.

Тандем Богдановић - Марјановић досад је доносио велике проблеме противничким одбранама. Колико ће леталан бити у наставку шампионата?

„Играмо тимски, што је јако важно. Не само он и ја, већ сви саиграчи. Било је добрих потеза, а на нама је да наставимо да радимо то што знамо и то што већ радимо. Биће све како треба“, закључио је Бобан Марјановић.

Не сумњамо да хоће. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар