УС опен: Свеамеричка полуфинала!

У Њујорку се данас у синглу чак четири домаће тенисерке боре за улазак у финале последњег гренд слема сезоне.

Тенис 07.09.2017 | 14:15
УС опен: Свеамеричка полуфинала!
Вероватно нико од организатора четвртог гренд слема сезоне није могао ни да сања да ће полуфинале у женском синглу бити потпуно америчко. Историја се овај пут неочекивано поновила пошто се то последњи пут догодило сада већ давне 1981. године када су полуфинала УС Опена играле Мартина Навратилова (рођена у Чехословачкој, па пребегла у САД), Крис Еверт, Трејси Остин и Барбара Потер. Како ствари сада стоје Американци ће на исти догађај вероватно морати да сачекају поново још једно три деценије, пошто озбиљних наследница сестара Вилијамс ипак нема на видику.

Једина заиста озбиљна звезда светског белог спорта, од четири тенисерке које су успеле да се пробију у полуфинале, је Венус Вилијамс. Њена противница, Слоун Стивенс, која зачудо води са 1-0 у међусобним сусретима, је већ далеко пребацила могућности и тешко да ће имати икакве шансе против далеко искусније и успешније противнице.

За разлику од првог полуфиналног дуела, код којег не очекујемо велику борб већ доминацију Фенсу Вилијамс,. други би могао да нам донесе доста узбуђења. Јер, у питању су две играчице веома сличног квалитете, али поптуно различите играчке философије. Док је Медисон Киз, тренутно 16. на АТП листи, одлична у одбрани, њена противница (22. на WТА листи)  је феноменална у нападу.

Медисон, која је са 22 године три године млађа од Коко је управо и дошла до полуфинала игарјући стрпљиво против веопма снажних противница као што је и ова. Поред тога, води са 2-0 уу међусобним сусртетим, тако да је дефгинитивни фаворит. Ипак, пошто је и иначе код жена победница увек непредвидљивија него код мушкараца, овде би требало пробати са три сета или да ће бити одигран тај-брејк.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар