Надал: Не желим да будем Роџеров дечко!

Рафаел Надал лако се пласирао у полуфинале УС опена и на конференцији за медије био веома расположен.

Тенис 07.09.2017 | 11:30
Надал: Не желим да будем Роџеров дечко!
Надал је у четвртфиналу Отвореног првенства САД савладао Андреја Рубљова са 6:1, 6:2, 6:2 и чекало се на велики дуел са Роџером Федерером.

До њега није дошло јер је Хуан Мартин дел Потро елиминисао Швајцарца, али је једно од питања новинара било због чега се Рафа највише Роџеру.

"Не желим да ово изгледа као да ћу бити његов дечко. Не желимо да о томе причамо пред овако важне мечеве", рекао је Надал кроз осмех. 

'Бик са Маљорке' је објаснио однос двојице великих ривала који су, од првог међусобног меча, имали фантастичну комуникацију. 

"Постоји велико међусобно поштовање, играли смо толико пута и мислим да смо урадили важне ствари за тенис. Обојица то ценимо, одувек смо имали добар однос, чак и играли за наше фондације. Увек смо били сјајни амбасадори спорта, представљали праве вредности и имали прави имиџ". 

Однос према навијачима је од пресудног значаја, посебно према оним најмлађима. 

"Веома је важно што је он прави узор деци – после толико година и већег броја победа од свих, и даље има страст да настави да ради оно што је радио током читаве каријере. То чини невероватно добро, има прави став и велику љубав према овом спорту. То је нешто што је за мене веома битно и због тога му се дивим. Када је терен у питању, дивим му се као и сви јер знамо колико је комплетан и какве ударце може да изведе", закључио је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пензионер

07.09.2017 11:42

"али је једно од питања новинара било због чега се Рафа највише Роџеру." Које је питање новинар поставио?

ОДГОВОРИТЕ