УСО - Амерички сан: И Медисон Киз међу четири најбоље!

Медисон Киз је остварила највећи успех у Њујорку пласманом у полуфинале УС Опена. Победила је Естонку Кају Канепи у два сета - 6:3, 6:3.

Тенис 07.09.2017 | 09:45
УСО - Амерички сан: И Медисон Киз међу четири најбоље!
Оно чему су се организатори потајно надали обистинило се, Американци ће први пут после 1981. године имати све четири играчице у полуфиналу женског сингла на овом турниру.

Венус Вилијамс ће играти против Слоун Стивенс, а Коко Вандевеј против Медисон Киз која није имала већих проблема у мечу са Канепијевом.

Резултат све говори, млада Американка је била убедљива, играла је храбрије, њени ударци били су прецизнији, док Канепи није успела да пронађе начин да заустави противницу која је слала убитачне форхенде и сервирала одлично.

У првом сету, Киз је начинила брејк у четвртом гему за 3:1, што јој је било довољно да стекне предност у мечу, да би у другом сету била још убедљивија, одузевши сервис Канепијевој у првом и деветом гему.

„Четири Американке, па то стварно није лоше! Била сам нервозна целог дана, али сада је све у реду. Да ми је неко пре Вимблдона рекао да ћу играти овде у полуфиналу, не бих му веровала“, поручила је Киз која је и 2015. у Мелбурну играла у гренд слем полуфиналу.

Биће то први пут од 1981. године да се за пласман у финале Отвореног првенства Сједињених Америчких Држава надмећу само домаће тенисерке. Тада су се међу четири најбоље нашле Крис Еверт, Мартина Навратилова, Трејси Остин и Барбара Портер. У финалу је Остинова била боља од Навратилове.

Полуфинални парови ове године су: Вилијамс - Стивенс и Киз - Вендевеј.

"О Боже! Осећам се тако добро. Не знам колико пута сам седела на овим столицама овде и слушала колико је тенис у САД ужасан", изјавила је Медисон Киз после меча против Каје Канепи, која је до четвртфинала стигла из квалификација.

Ситуација да су четири америчке тенисерке у полуфиналу неког гренд слем турнира послењи пут се догодила на Вимблдону 1985. године. Тада су у полуфиналу биле Крис Еверт, Кети Риналди, Зина Гарисон и Мартина Навратилова, а трофеј је на крају подигла Навратилова.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар