Стравичан удес на ауто-путу

Два припадника Војске Србије погинула су ноћас у стравичној саобраћајној несрећи на ауто путу Београд – Ниш, недалеко од алексиначког села Дражевац, када је на њих налетео шлепер и усмртио их на лицу места.

Србија 07.09.2017 | 07:25
Стравичан удес на ауто-путу
Трагедија се десила око 22.40 часова, на деоници између Алексинца и Дражевца, у траци ауто пута којом се иде ка Нишу.

Оно што се за сада зна јесте то да су у питању професионални војници, како се незванично сазнаје, припадници јединице Војне полиције из Ниша.

Они су се колегама ишли аутопутем у два џипа марке “пух”, али су се у једном тренутку зауставили у зауставној траци, са упаљеним ротационим светлима, вероватно јер је возач једног теренца посумњао на квар.

Двојица настрадалих су, претпоставаља се, били испред возила када је на њих налетео теретни камион, београдских регистарских ознака, који се такође кретао ка Нишу.

Камион који је покосио двојицу војника зауставио се тек више од 50 метара од места несреће.

Како сазнаје “Блиц” на самом шлеперу било је видљиво оштећење на десној страни кабине, којом је и ударио и усмртио војнике.

Како је дошло до трагедије, да ли возач није видео војнике поред возила која су наводно имала упаљена ротациона светла или се страшна трагедија одиграла другачије, знаће се по окончању истражних радњи.

Увиђај на месту несреће обављен је ноћас, а осим представника тужилаштва и саобраћајне полиције на лице места изашли су и припадници војне полиције.

Трагедија је могла бити знатно већих размера јер је у џиповима у било још војника. Како незванично сазнајемо, двојица настрадалих су били искусни професионални војници који су се дуго бавили тим послом.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Чин Чин

07.09.2017 08:16

У случају квара стати у зауставној траци,обавезно ставити трокут мин 100 метара иза возила,сви да напусте возило и предју иза заштитне ограде а возач сво време да носи флуросцентни прслук нарочито ноћу.Камион је ишао средњом траком јер није ударио возила а упаљена ротација му је само можда сметала и ударала у оци на већој висини гдје се он налази а ова двојица су сигурно били са лијеве стране својих аутомобила када их је прегазио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комедија

07.09.2017 08:57

Ма браво