Ураган "Ирма" опустошио Карибе

Ураган "Ирма", један од најснажнијих до сада забележених, погодио је Карибе где је изазвао велике поплаве, а најмање седам људи изгубило је живот.

Свијет 07.09.2017 | 07:18
Ураган "Ирма" опустошио Карибе
Мало острво Барбуда након урагана практично више није за живот, упозоравају званичници, додајући да је и француска територија острво Сент Мартин скоро потпуно уништено.

Очекује се да ће број жртава бити већи, јавља Би-Би-Си.

"Ирма", ураган пете категорије и најјача олуја изнад Атлантика у посљедњих 10 година, носи вјетрове који дувају брзином од 295 километара на час и очекује се да ће данас проћи сјеверно од обале Доминиканске Републике.

Држављанин Србије Зоран Милинковић који се налази на карипском острву Мартиник рекао је за Интернет портал РТС-а да је ураган опустошио то острво.

Милинковић каже да се, према његовим сазнањима, на карипским острвима тренутно налази више од 100 српских држављана који су запослени у хотелима и ресторанима.

Наводи да нема никаквих информација да ли је неко од њих повређен, јер су комуникације отежане.

"Све је порушено, делови кућа су по улицама, вода је толико надошла да само кровови аутомобила вире из ње", рекао је Милинковић.

Са острва је немогуће отићи, каже Милинковић и истиче да је олуја "Ирма" толико јака да ни аеродроми сигурно неће радити у наредних неколико дана.

Даље кретање урагана није сигурно, и не зна се да ли ће погодити западну или источну обалу Флориде, где би могао да стигне око викенда.

Амерички председник прогласио је ванредно стање на Девичанским острвима, у Порторику и на Флориди. Евакуација са острва Ки Вест, на крајњем југу Флориде, већ је у току.

(РТС/Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бајина Баста

07.09.2017 08:51

Оде ми викендица

ОДГОВОРИТЕ