УС опен: Венус Вилијамс блиста!

Ликује после победе над Квитовом, па у полуфиналу удара на земљакињу! Американка се пласманом у полуфинале УС Опена после шест година повово вратила у Топ пет друштво.

Тенис 07.09.2017 | 14:30
УС опен: Венус Вилијамс блиста!
Венус Вилијамс је надиграла Чехињу, Петру Квитову са 6:3, 3:6, 7:6 (7:2), пласирала се у полуфинале УС Опена, а затим као из топа сасула: „Велики шампиони се увек враћају“...

Тако је старија сестра Вилијамс видела свој поход на великом турниру, који њено име поново смешта у Топ пет тенисерки света! Тако се Венус вратила на слави из 2011. године!

"Било је посебно. Није било лаких момената, није било једноставно сервирати или одузети противници сервис. Значи ми много што сам победила. Играла сам код куће и далеко сам стигла на великом турниру. Значило је и њој пошто се вратила после повреде спремна да се такмичи на највишем нивоу. Доказала је себи да може да победи свакога без обзира на то шта јој се десило”, рекла је Венус Вилијамс, па прешла на пут којим је дошла до своје садашње позиције.

“ Пре шест година нисам прихватала границе и требало ми је неко време да схавтим да оне ипак постоје. Увек сам чашу видела на пола пуну… Било је момената када сам побеђивала у тешким мечевима и времена када нисам. Када нисам, то је само чинило да радим више. И даље живим свој сан”, речи су Венус Вилијамс на крају којих иде закључак.

“Знате, спорт је микрокосмос живота у коме се показује људски дух у борби против свих неприлика. Велики шампиони се враћају после повреда, односно ситуација које никада нису планирали. То је охрује”, закључак је америчке тенисерке која ће у борби за финале рекете укрстити са земљакињом Слоун Стивенс.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар