Аустрију занима случај "бентли"

Бечки ”Курир” пише о инциденту са улетањем бентлија у колону возила предсједника Србије Александра Вучића, преноси “Дојче веле”.

Србија 06.09.2017 | 13:56
Аустрију занима случај "бентли"
Како наводе, “Куриру” је то интересантно због тога што је у инцидент умијешан Лука Р., којег тражи и аустријска полиција.

“Могући атентат у Србији - везе са Бечом“ – наслов је чланка објављеног у аустријском дневнику Курир:

"Нови развој ситуације послије могућег напада на колону возила у којој је био српски предсједник Александар Вучић. Осумњичени мушкарац је, како изгледа, био умијешан и у пуцњаву испред (бечког) хотела Хилтон у марту ове године – то је изјавио портпарол аустријског федералног уреда за борбу против криминала Винценц Кригс-Ау.

Потврђујем да је Лука Р. Иста особа која је тада пуцала и тешко ранила једног Румуна, рекао је Кригс-Ау у уторак по подне. У јулу је пред судом у Бечу требало да почне суђење том Србину као и још двојици осумњичених, али оптужени се нису појавили. Сада је нејасно какве ће то посљедице имати по суђење у Аустрији, јер Србија вјероватно неће изручити осумњиченог. Лука Р. је у Србији у притвору."



Осим тога, они преносе наводе београдских медија да је возач Бентлија непосредно пред инцидент узео кокаин, а према првим резултатима истраге, Лука Р. је одржавао контакте са пет полицајаца, међу којима је био и један високи функционер полиције.

Лист пише и да се он прије неколико мјесеци вратио из Беча у Београд и то послије једне пуцњаве у Бечу у којој су рањена два Чечена.“

"Предсједник Вучић је у првој реакцији багателизовао инцидент. Није се десило ништа страшно, рекао је Вучић у понедјељак на српској телевизији Хепи. И додао да сматра да се ради о случајности. Српски медији међутим указују на сличан инцидент који се десио пред атентат на тадашњег премијера Зорана Ђинђића у фебруару 2003. Тада је камион, за чијим воланом је био један мафијаш, покушао да сличним маневром заустави Ђинђићев службени аутомобил. Двије недјеље касније, Ђинђић је убијен хицем из ватреног оружја пред улазом у зграду владе.“

Према писању Курира, пуцњава испред Хилтона, у којој је повријеђен поменути Румун, одиграла се у ноћи на 5. март. Румун је у клубу Тхе Боx, који се налази у истој згради као и хотел, упознао једну жену.

Дошло је до свађе између њега и Србина, због чега је, како пише аустријски дневник, „више мушкараца избацило Румуна из локала".

"Избачени Румун је на то још из улаза довикнуо (Србину) да изађе напоље да се обрачунају, на шта је овај потегао пиштољ и преко једне ограде пуцао Румуну у ногу. Побјегао је прије него што је дошла полиција.“

Извор: ДW

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Срби

06.09.2017 12:15

Баш сунеки фини ови момци. Вучић је сељак што их узнемирава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

06.09.2017 12:58

Познат је Алеку тај миље...

Name

Вук

06.09.2017 13:11

99 % глупана попут овог, који возају овакве аутомобиле су неписмени мафијаши. Немају ни сата редног стажа а возе такве машине. Само га погледаш и све ти је јасно. Кола бјесна а глава тјесна.

Name

Бентлеј српски

06.09.2017 18:18

Боли аустријанце брига. Њих само интересује, дали је то исламски терористицки напад био, да би то објавили. Нису били муслимани, зато неце даље о том слуцају писати.

ОДГОВОРИТЕ