Јусеин Болт: Да заиграм за Јунајтед, па да се женим!

Легендарни спринтер проговорио о плановима након пензионисања, али и о проблемима младих спортиста, о томе зашто се одлучио да заврши каријеру и колико мисли да ће потрајати његови рекорди. . .

Остали спортови 06.09.2017 | 13:15
Јусеин Болт: Да заиграм за Јунајтед, па да се женим!
Мало је спортиста који су доживели толику љубав од стране навијача. Не навијање, него чисту истинску љубав. Јусеин Болт остаје јединствен по томе иако је овог лета истрчао своје последње такмичарске метре.

"Људима не можеш да продајеш само оно што се теби свиђа, већ мораш да даш целог себе, своју личност да те људи упознају онакав какав си заправо. А не твој имиџ. Мислим да је то тајна зашто имам толико фанова."

Јамајканац се осврнуо и на младе спортисте, којима је лова важнија од саме игре, такмичења.

"Приметио сам да се многи млади спортисти чим потпишу први уговор и крену да зарађују озбиљне паре потпуно опусте. Задовољни су тиме, а то није добро. Такви не постају врхунски спортисти. Мислим да је спорт уопште због тога у проблему".

Најбржи човек планете верује да ће његови рекорди на 100, 200 и 4x100 м потрајати управо због те "нове генерације".

"Ово је златна ера спринта самном, Јоханом Блејком, Асафом Пауелом и Дажстином Гетлином. Ако би моји рекорди могли да буду угрожени, то је сада. Овако, верујем да ће потрајати  барем 15-20 година".

О разлогу зашто је одлучио да оде у пензију иако би могао још неколико година да се такмичи на врхунском нивоу, Болт је био јасан.

"Последње три године сам имао великих проблема са мотивацијом, питао сам се стално зашто се и даље мучим када сам све постигао. Мој тим ми је помогао да прогурам до краја".

За крај, открио је и на чему сада ради.

"Одувек ми је жеља да играм фудбал професионално, посебно за Манчестер јунајтед и мој тим ради на томе. Верујем да ће успетим, а ускоро ћемо и објавити. Након тога могу да смирим и оженим".

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар