Зимоњић: Полуфинале ДК је шанса за младе играче

Селектор репрезентације Србије Ненад Зимоњић каже да је Француска велики фаворит у полуфиналу Дејвис купа због бројних отказа српских тенисера.

Тенис 05.09.2017 | 09:30
Зимоњић: Полуфинале ДК је шанса за младе играче
Зимоњић је додао да је ово шанса за младе замене да се докажу.

Србија ће у Лилу бити без три најбоља играча Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Јанка Тиосаревића, а позвани су Душан Лајовић, Ласло Дјере, Филип Крајиновић и Зимоњић као селектор - дубл играч, али и Миљан Зекић.

"После четвртфиналног меча против Шпаније желео сам да сви будемо здрави и на окупу, нажалост ништа од тога се није остварило. И да смо сви на окупу Французи би имали предност и благи фаворити због домаћег терена и подлоге, али неиграњем Новака они су преузели примат великог фаворита. Ово може да буде шанса за младе играче, односно за некога попут Ђереа који никада није био у тиму, а својим резултатима на шљаци је сигурно заслужио то ове сезоне", рекао је Зимоњић за сајт ТСС.

Он је додао да су на списку играчи који ће бити стални чланови репрезентације у будућности.

"Ово је прилика за младе снаге да се покажу, биће велико искуство за све нас. Даћемо све од себе да извучемо максимум, нећемо се унапред предати, борићемо се до последњег поена, у спорту је све могуће. Сусрет са Француском је велики изазов за сваког од њих у синглу", закључио је Зимоњић.

Полуфинале између Француске и Србије на програму је од 15. до 17. септембра у Лилу на фудбалском стадиону Пјер Мороа који ће за ову прилику бити претворен у халу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар