Грбић: Послије онога синоћ... Фантастично!

Селектор је неколико пута честитао изабраницима на освајању европске бронзе.

Остали спортови 04.09.2017 | 09:45
Грбић: Послије онога синоћ... Фантастично!
Финале је измакло, али не и медаља!

Одбојкашка репрезентација Србије враћа се из Пољске као званично трећа селекција Европе, јер је у суботу поново одиграла меч од пет сетова и завршила га тријумфом над Белгијом.

Великим тријумфом!

Мање од 24 сата после пораза од Немачке, у којем су водили 2:0 па испустили шансу за тријумф, српски одбојкаши смогли су снагу да одиграју борбен меч, да оставе на терену све што имају и да обезбеде одличје.

"Помешане су емоције", рекао је селектор Грбић.

"Прво сам поносан, јер су играчи показали карактер, жељу да се освоји медаља. Вероватно ће сви бити свесни вредности ове медаље тек кад прође времена, јер је синоћ после утакмице разочарање било толико видљиво на лицима свих, не само играча, већ и 'стафа' и свих... Победа нам је измакла, толико смо јој били близу..."

Синоћ је Србија повела 1:0, па губила 1:2, али Дражен Лубурић није дозволио још један пораз.

"Вратити се после таквог меча за мање од 24 сата и само изаћи на терен и борити се за бронзу апсолутно није једноставно. После таквог разочарања смогли су снаге да се врате, да се поново мотивишу и да изађу на терен агресивни, стрпљиви.."

"Заиста мислим да су ову бронзу потпуно заслужили и била би велика, велика штета да смо се вратили без медаље након свега што се догађало до синоћ. Показали су фантастичну игру, фантастичну екипу као синоћ и јако ми је драго што је то крунисано медаљом. Имамо квалитет и за јаче одличје и то смо и показали", порука је селектора Грбића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар