Ф1: Хамилтон до 69. пола у кишној Монци!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон освојио је пол позицију у трци за Велику награду Италије.  Нико као Луис, "пао" рекорд Шумахера! Формула 1 има новог рекордера.

Остали спортови 02.09.2017 | 22:45
Ф1: Хамилтон до 69. пола у кишној Монци!
Британац је најбржи круг у Монци прешао за минут и 34,660 секунде и тако освојио рекордну 69. пол позицију у каријери.

С друге позиције на недељној трци за ВН италије стартоваће возач Ред Була Макс Ферстепен, док је његов тимски колега Данијел Рикардо заузео треће место.

Ленс Строл из Вилијамса остварио је четврто најбоље време, док је пети био Естебан Окон из Форс Индије. 

Лидер у генералном пласману, возач Ферарија Себастијан Фетел стартоваће са осмог места, док ће му друштво у четвртом стартном реду правити тимски колега Кими Раиконен на седмом месту, а шести Валтери Ботас из Мерцедеса. 

Рекорд британског возача за историју!

Луис Хамилтон је освојио "пол" позицију у квалификацијама за Велику награду Италије и тако дошао до свог 69. старта са прве позиције на старту трке, па је тиме надмашио досадашњег лидера Михаела Шумахера који у својој богатој каријери имао једну мање.

Хамилтон је имао најбрже време квалификација које гласи 1 минут и 35.554 секунде.

Возач Мерцедеса био је тако за 1,148 секунди бржи од талентованог Макса Верстапена из Ред Була, док је трећи био његов колега Данијел Рикардо.

Четврто место заузео је Ленс Строл из Вилијамса, док је одмах до њега Естебан Окон из Форс Индије. Валтери Ботас је шестом месту, док потом следе два Ферарија - Кими Раиконен и Себастијан Фетел, који је тек осми. Девети је Фелипе Маса, а десети Стофел Вандорн из Мекларен Хонде.

Квалификације су вожене по изузетно влажној стази, а и сам почетак каснио је скоро три сата због јаке кише. 

Трка за Велику награду Италије возиће се од 14.00.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар