Загреб: Полиција испитује протест

Полиција утврђује све околности јавног протеста, на којем је учествовало око 20-так особа данас у подневним сатима у Загребу, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Хрватске, преноси Анадолија.

Регион 02.09.2017 | 18:43
Загреб: Полиција испитује протест
Двадесетак чланова Аутохтоне - Хрватске странке права (А-ХСП) спалили су у протестном окупљању недјељник српске националне мањине "Новости“ испред сједишта Српског народног вијећа (СНВ) захтијевајући да се не уклања плоча у Јасеновцу са поздравом „За дом спремни“.

Наиме, чланови А-ХСП-а предвођени страначким предсједником Драженом Келеминцем органиизовали су окупљање под називом "Зауставили смо вас 1991., зауставићемо вас опет!“ у Гајевој улици на броју 7, испред сједишта СНВ-а којем је на челу Милорад Пуповац.

Уз хрватске заставе и црне мајице ХОС-а на којима је исписан поздрав "За дом спремни“, окупљени праваши су неколико пута узвикивали "Спремни“ након повика Дражена Келеминца "За домовину“, а све под надзором интервентне полиције.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

поклопите се ушима

02.09.2017 17:12

Слоган треба да гласи ,НАПАЛИ СМО ВАС 1991 - НАПАШЋЕМО ВАС ОПЕТ, Мржња је појела свакога па ће и овакве будале,чега се паметан стиди будала се поноси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марио

02.09.2017 17:12

Исти су ко мала дјеца у београду пали Војислав Шешељ Хрватску заставу ови пале новине а онда прича овај ово онај оно то је јако важно да читав свјет гледа будале једне и друге нек свако у својој држави ради шта год хоће а у нај крајнем шешељ је моро да купи заставу да је запали знаћи хрвати опет зарадили а тако и ови ове новине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чворовић

02.09.2017 17:45

Јадни ови хрвати, уби их мржња. Опсесија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

02.09.2017 18:44

А ови наси су цим се прва прилика указала да оду на љетовање у НДХ заборавили какви су то крволоци. Само ви и даље наставите да новац тросите код оваквих и купујте њихове производе, једите њихов прсут, пијте њихово млијеко и киселу воду.

ОДГОВОРИТЕ