Тежак удес ''Доктора'', Роси оперисан у Анкони!

Италијански мотоциклиста Валентино Роси доживео је велики пех у четвртак, поломио је ногу на два места и вероватно окончао ову сезону према почетним најавама.

Остали спортови 01.09.2017 | 17:30
Тежак удес ''Доктора'', Роси оперисан у Анкони!
Роси је поломио тибију и фибулу на тренингу у близини своје куће у Урбину на истоку Италије где је одвезен у болницу на прегледе.

Оперисан је у Анкони у ноћи између четвртка и петка и после операције је рекао да се осећа добро.

"Причао сам са њим, нога га јако боли и Валентино није оптимистичан... катастрофа. Знам да још увек морају да ураде рендгенски снимак и боје се да је сломљена. Да би урадили рендген морали су да исеку чизму и Валентино ми је рекао да је у великим боловима",рекао је Валентинов отац, Грацијано Роси италијанској Анси после повреде.

Реч је о истој нози коју је Роси поломио и 2010. године на тренингу у Муђелу. Дан после незгоде и операције, прогноза је нешто боља. Нога му је фиксирана металним шинама и шрафовима, а Роси каже да је стање боље.

"Операција је добро прошла. Јутрос када сам се пробудио већ сам се осећао боље. Хтео бих да захалим особљу болнице у Анкони и доктору Паскарели који ме је оперисао. Жао ми је због незгоде и желим да се вратим на свој мотор што је пре могуће. Урадићу све што могу да то и остварим", рекао је 38-годишњи ветеран.

Валентино Роси је освајач седам титула Мото ГП шампионата. Последњу је освојио још 2009. године, али је последњих година завршавао као други. На трци у Силверстоуну у недељу је био трећи, а тренутно је четврти у генералном пласману. Силверстоун је био његова 300. трка у дугој и богатој каријери. Тренутно водећи је Андреа Довициозо који је 26 бодова испред Росија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар