Шешељ позван поново у Хаг

Вођа радикала позван је да дође на изрицање пресуде, које је заказано баш на дан Света три јерарха, крсну славу СРС!

Србија 31.08.2017 | 14:26
Шешељ позван поново у Хаг
Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ јуче је позван да дође у Хаг, где би присуствовао изрицању нове пресуде након што је жалбено веће размотрило жалбене предлоге хашког тужилаштва, сазнају „Ало!” новине. Изрицање нове пресуде Шешељу заказано је, како сазнајемо, за 12. фебруар 2018. године.

Занимљиво је да се овај датум поклапа са црквеним празником Света три јерарха, који Српска радикална странка обележава као своју крсну славу, па се основано може претпоставити да је и сам датум одређен како би допринео додатној дестабилизацији Србије. Наиме, сам Шешељ је већ јасно поручио да се неће добровољно враћати у Хаг, а уколико судско веће буде инсистирало да га власти у Србији приведу и силом пошаљу на изрицање пресуде, то би свакако довело до демонстрација Шешељевих присталица, могућих сукоба са снагама реда, али би и закомпликовало политичку ситуацију у земљи, поготово у престоници, где се очекују локални избори почетком следеће године.

Подсетимо, хашко тужилаштво терети Шешеља да је говором мржње подстицао и подржавао ратне злочине у Хрватској и Босни и Херцеговини током ратних сукоба и протеривање Хрвата из Војводине. Тужилаштво је у својој жалби на ослобађајућу пресуду Шешељу указивало на пропусте које је, како кажу, учинила већина чланова судског већа, које је ослободило Шешеља и предложило жалбеном већу да преиначи одлуку и да га прогласи кривим и осуди.

(Ало)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

истекло

31.08.2017 12:36

Предмет против Војислава Шешеља је затворен тиме што га је Хаашки суд ослободио у марту 2016.године. За мене је то затворен предмет који је истекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

31.08.2017 15:10

Шеле је своје одрапио.Дајте Орића и друге крвнике у апсану.Будите бар мало праведни.

Name

Карадоз

31.08.2017 15:12

Србима је сваки дан неки светац јал слава, па кад год да неког позовес бице засто бас на тај дан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

31.08.2017 19:19

па није му баш сваки сан слава странке већ једном годишње

Name

Ре

01.09.2017 06:15

Па ако хоћете искрено, у Хаг се и позивају само оне који славе а имају и шта славити јер имају и вјеру и историју. Неће позвати Орића јер нема ништа од наведеног. Такви су им подобни.