Саша Поповић напушта "Гранд"

Дао је свој максимум музичкој индустрији и сада је време да се повуче и са породицом ужива у новом дому, сазнаје „Ало!”

Забава 30.08.2017 | 08:09
Саша Поповић напушта "Гранд"
Саша Поповић, алфа и омега “Гранд продукције”, планира да се повуче са директорске позиције у овој фирми, сазнаје “Ало!”. Осим тога, Поповић наводно намерава до идуће године прода свој удео компанији СББ, која је од 2014. године већински власник “Гранда”, и да се са породицом одсели у Опатију, где је недавно купио кућу.



- Истина је да је Саша жели да се повуче са јавне сцене, на којој је присутан дуже од 40 година, а то ће се десити веома брзо.

Наиме, почетком децембра идуће године Брена и Саша славе 20. годишњицу од оснивања “Гранд продукције”, због чега је Поповићу стало да, у последњој сезони “Звезда Гранда” на којој он буде радио, искаже свој креативни врхунац - започиње причу за “Ало!” извор близак директору “Гранда” и додаје да се Поповић дугу носио овом мишљу.

- Веће неколико година Саша размишља да се повуче са директорске позиције, тим пре што тај посао са собом носи доста стреса и одговорности, али и одрицања. “Гранд продукција” није само музичко такмичење, које је у последњој деценији постало препознатљиви бренд, веч Поповић истовремено ради и на много других пројеката. Ту су и “Гранд” телевизија и издавачка делатност, што му одузима много времена - каже наш извор и објашњава да је управо његова супруга Сузана Јовановић подржала Сашину одлуку.

 - Сузана га већ извесно време наговара да се повуче и прода остатак својих деоница СББ-у. Њена највећа жеља је да се преселе у Опатију, где су недавно пазарили луксузну вилу, а Поповићу се све више свиђа ова идеја. У последње време обоје користе сваки слободан тренутак да оду тамо на одмор. Сада је коначно на корак до тога да га убеди, поготово јер је и он схватио да је музичкој индустрији дао максимум - каже наш извор и додаје да суоснивач најуспешније издавачке куће жели да његово повлачење буде потпуно.



- Када су Саша и Брена, 2014. године продали 51 проценат власништва “Гранд продукције” компанија “ККР инвестмент”, која је од 2013. године купила већински пакет кабловске мреже “СББ”, обома је остало по 24.5 одсто власништва. Саша планира да прода свој део, што Брени за сада не пада на памет, поготово јер и даље жели да развија посао - каже наш извор и наглашава да ни успех “Гранд” телевизије није изостао.

- Иако се ради о кабловској телевизији, није тајна да је “Гранд” у појединим терминима гледанији и од неких станица које имају националну фреквенцију. Сада је само битно пронаћи праву особу која ће моћи да седне у Сашину столицу - закључује на крају извор за “Ало!”.

Иако ће Поповић одлуку о напуштању „Гранда” озваничити тек у наредном периоду, у естрадним круговима већ се спекулише о именима наследника. За многе је први избор Жика Јакшић, дугогодишњи продуцент „Гранда”, али и креативни ум који стоји иза пројеката попут „Звезда Гранда” и „Никад није касно”. Такође, помиње се и име Филипа Живојиновића, који је већ показао заинтересованост да се укључи у породични бизнис.

Коментар на ову информацију покушали смо да добијемо од Поповићевог ПР-а Весне Милановић, али у томе нисмо успели до закључења броја.

Биграфија Саше Поповића Саша

Поповић је рођен 24. априла 1954. године у Новом Саду, а као дечак је сањао да постане фудбалер. У музичкој школи је свирао хармонику, а „Лира шоу” је био први бенд који је Саша основао. Године 1982. Лепа Брена постаје главни вокал Сашиног бенда, који ће потом цела бивша Југославија запамтити под именом „Слатки грех”. Декада одамдесетих прошла је у знаку њихове огромне популарности, а деведесете су донеле нове изазове Брени и Саши. Након распада бенда Поповић је запевао, да би 1998. са Бреном и њеним супругом Слободаном Живојиновићем основао „Гранд продукцију”. Остало је историја.

(Ало)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Маxо

30.08.2017 08:29

Непознајем Сасу лицно али мислим да он није јос 80 година да сједи у некој Вили на обали мора и цека судњи дан. Вјероватно планира несто ново јер Гранд му се након свих година излизао.

ОДГОВОРИТЕ