Жељко: Постајем озбиљан рибар

Већ дуго година Жељко Самарџић са својом породицом љето проводи у породичној кући у Доброти, најљепшем дијелу Бококоторског залива.

Забава 24.08.2017 | 11:38
Жељко: Постајем озбиљан рибар
Претходних година друштво су му правиле супруга Маја и кћерке, а сада су ту и унуци Лука, Алекса и најмлађа унука Нина, с којима познати пјевач свакодневно иде на купање или пецање.

Одмор је, каже, за њега најбољи начин да напуни батерије и припреми се за активну музичку сезону која почиње најесен.

Пјесма “Мила”, која ових дана тражи свој пут до слушалаца, увод је у промоцију новог албума и петнаест нових песама, али и најава велике концертне турнеје, којој се радује подједнако као и публика која дуго није била у прилици да његове хитове слуша уживо.

Задржавам улов

''Већ годинама наша љетна адреса је Котор, гдје имамо кућу. Љето је моје најдраже годишње доба и најрадије бих, кад би могло, да траје барем три пута дуже. Моја оаза мира и задовољства је Бококоторски заљев. Нисам сигуран да ли због тога што сам се ту просто навикао или постоји неки други разлог, али дефинитивно га не бих мијењао ни за шта'', каже Самарџић на почетку разговора.

Осим у друштву својих најмилијих, Жељко се опушта и одмара у риболову.



''Страст према риболову родила се када сам купио кућу на мору. У почетку сам пецао с неким мојим комшијама, тамошњим рибарима, а онда сам схватио да за потпуни гушт морам набавити барку или бродић од којег се сада фактички не одвајам преко љета. Ових дана, посто су велике врућине, цијела породица је спавала на броду.



Клинци су били одушевљени, а посебно најмлађа унука Нина. Жељко свој, ријетко мали, улов задржава, те је захваљујући томе риба свакодневно на њиховој трпези. -За себе нескромно сматрам да сам постао „озбиљан” рибар. Наравно, то је ипак само мој хоби и рекреација која ме одмара и пуни батерије. Захваљујући улову, скоро свакодневно на нашој трпези је риба. Имам срећу да се у мојој мрежи ријетко налазе мали комади'', говори Жељко.

Већина оних који су барем једном отишли у риболов, кажу да је та активност најбоља за човјеков одмор, а осим риболова, бројне су и друге активности у којима проналази мир и задовољство.



''Риболов јесте одмор за душу и тијело. Поготово је то здрава активност на мору. Осим тога, волим да гледам филмове, прочитам и неку интересантну књигу када имам времена за то''.

Велика турнеја

За своју бројну публику Жељко је прије неколико дана објавио албум „Мила”. На албуму се налази петнаест пјесама, а популарни пјевач сматра да је ово његово најзрелије издање у досадашњој каријери. Нова пјесма “Мила”, као и истоимени албум с 15 пјесама се ових дана нашао у дигиталној продаји, а надам се да ћу ускоро имати и ЦД као “тврдо издање”.

С мојим издавачем “Скy мусиц” планирам велику концертну турнеју, која ће кренути из Београда у новембру. У току су припреме и већ у овом тренутку могу да се похвалим да ће то бити на високом продукцијском нивоу какав до сада нисам имао. Мислим да моја публика широм Региона то заслужује и потрудит ћу се да јој пружим највише што могу у овом тренутку.

Дакле, сви моји планови иду у корак с тек издатим албумом на који сам јако поносан, и за који сматрам да је моје најзрелије издање до сада. Радују ме коментари колега, пријатеља, те сам сигуран да ће и моја публика ускоро завољети “Милу”,”Очи твоје”,”А гдје си била ти”,”Јави се”,”Ја идем даље'', каже Самарџић на крају разговора..

Извор: Магазин Азра

Коментари / 0

Оставите коментар