Изуједана беба у вртићу

Једногодишња девојчица је изуједана у једном бањалучком вртићу након чега је завршила у болници.

Република Српска 23.08.2017 | 22:47
Изуједана беба у вртићу
Доктори кажу да је бебино стање стабилно, али да остаје на посматрању.
 
С друге стране, у вртићу "Тијана" кажу да није дошло до озбиљније повреде и да се све одиграло у тренутку због чега нису стигли да реагују.

Како је објавио АТВ у вртићу претпостављају да се дечија игра зачас претворила у тучу. Претпостављали су и да отац изуједане девојчице неће звати полицију, јер су га, како је и потврдио, васпитачице молиле да не пријављује случај.

Отац је ипак обавестио надлежне службе. У вртићу је била и полиција. У тој предшколској установи кажу да ће, након што се утврде све чињенице, одговорни бити кажњени.

- Ако се утврди да је васпитач својим неодговорним понашањем узрочно-последично изазвао такве повреде биће најстрожије кажњен, то је дефинитивно - рекла је директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Више детаља нису могли да кажу. У МУП потврђују да се инцидент догодио и да испитују све околности.

- Изласком на лице места потврђени су наводи пријаве, извршен је увиђај, а одређена лица су доведена на испитивање због утврђивања свих околности и чињеница наведене пријаве - саопштено је из МУП.

(Блиц)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Петар

23.08.2017 20:56

Сваста. Вртиц затворити а одговорне у вртицу на одговорност , и строгу казну за власника вртица јер је запослио неструцна лица за рад у вртицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ања

23.08.2017 21:04

Ово је страсно...опис догадјаја: васпитацице пиле кафу,дјеца била сама и то је то...сто се тице пријетњи Управе Центра за предсколсо је катастрофално...То је да Управа поднесе оставку а не да пријети дисциплинским поступком!Провјерите колики је број уписане дјеце у групама и да ли Управа ради по Закону!Одговорно тврдим НЕ.Јер послије сваке посјете инспекције Директорка Јелена Куртиновиц иде код Дир Инспектората Томица свог партиског друга а по наредјењу Петра Дјокица се пеглају извјестаји!На Туњице Управа...а саосјецам са проблемим родитеља јер сам била у слицној ситуацији у вртицу Колибри.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

24.08.2017 06:26

Какав дисциплински....дијете замало унаказено...комплет управа напоље ...родитељи узмите ствар у своје руке....биће још горе ако се не реагује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна

24.08.2017 08:27

Како неко према мом дјетету тако и ја према њему па макар била ми задња..Јос му дас на повјерење несто сто је највредније на свијету сваком родитељу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провјерено!

24.08.2017 12:33

ПРОВЈЕРЕНО: Са дјецом је била васпитацица са 35 година радног искуства БЕЗ ИЈЕДНЕ МРЉЕ у раду. Штавише, од ње су изасли многи поносни и успјесни појединци !!! Проблем је био у томе сто је у том моменту она сама била са 23 дјеце!!! Ко је то дозволио? Ко је потписао рјесења за годисњи и оставио ту васпитацицу са толико дјеце? Да ли су то педагоски стандарди??? Проблем није са васпитацицом која је узор свима (годинама је цувала моје двоје дјеце) него је знатно сири !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2017 14:00

Ма,Браво...!У питању је васпитацица Ј.Ш али се прихватила обавезе мимо Закона као остали васпитаци...ГО јој потписује директор Јелена Куртиновиц и први помоцник пензионер Мира Галиц али кад инспекција додје све је по Закону СРАМОТА али родитељи уписују дјецу преко везе па цуте...

Name

Бака

25.08.2017 05:57

То није први пут да је проблем у том вртицу ,васпитачице слабо брину о дјеци а посебно та " узорна" васпитацица. Пусте дјеци Двд и по лијепом времену дјеца сједе затворена као у кавезу док се на њиховом игралисту играју дјеца из приватних вртица. Срамота!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провјерено!

25.08.2017 11:23

Немојте давати суд уколико не познајете те људе! Знате ли ви која је васпитацица у питању? Јос се нико на њу није позалио!

Name

људи или животиње

25.08.2017 11:59

Јесмо ли ми лоши од кад се родимо, од кад проходамо? Два двонога псића од 2-3 године изуједала двоногу мачкицу од 1годину старости...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

25.08.2017 15:33

Зло је уродјено човјеку. Нема везе доба. Све је у генима! Дјеца сто уједају не би требало да су у вртићима већ у некој стручној установи, заједно са родитељима. Већ сад се види у сто ће израсти та дјеца са таквим родитељима. Ту зене које их надзиру су беспомоћне.