"Орлове" у Атини чекају јаке провере...!

Кошаркашка репрезентација Србије на турниру "Акрополис" наступа од петка. Ово су противници и прогнозе нашег селектора.

Кошарка 22.08.2017 | 20:15
"Орлове" у Атини чекају јаке провере...!
Кошаркашка репрезентација Србије, која је ослабљена за наступе неколицине одличних играча, славила је у досадашњих пет тест мечава, а како се приближава и Еуробаскет - они су и све тежи.

Наши "орлови" ће од среде наступати у Атини на традиционалном "Акрополис купу", а у завршним проверама пред Европско првенство ривали ће нам бити Италија, Грузија и домаћин Грчка, са којом смо већ раније играли у Београду и лако је савладали.

Турнир траје од 23. до 25. августа, а први ривал за Србију биће Италија (среда, 18.45), док после тога следи Грузија (четвртак, 18.45) односно Грчка (петак, 20.00).

Селектор ће ускоро саопштити и финални списак играча који путују на Еуробаскет, а последња информација је и да Немања Недовић неће моћи да наступи на турниру у Атини, док није познато да ли ће бити спреман за Еуробаскет од кога су већ раније морали да одустану Милош Теодосић, Марко Симоновић, Мирослав Радуљица, Немања Бјелица, а раније је отказао и Никола Јокић који је одлучио да ради индивидуално како би био спреман за нову сезону у НБА.

"У наредна три дана чекају нас јаки мечеви", казао је Ђорђевић и додатно анализирао:

"Италија је озбиљна екипа по мом мишљењу, без обзира на резултате у овом периоду, на које се нико не обазире. Репрезентација су за медаљу, као и Грчка која је добар тим и без Адетокумпа. Они имају проблеме, као и ми, док Грузија има новог тренера и концепцију, старе играче, физички јаке... Добра су провера између Грка и Италијана, као и цео турнир. Момци су спремни за све напоре, као и ми", закључио је селектор "орлова".

На званичном сајту Кошаркашког савеза Србије (КСС) наводи се и да се репрезентативци након турнира враћају у Београд где ће тренирати до наредне среде (30. август) када се селе у Истанбул на први део Европског шампионата који почиње утакмицом против Летоније (1. август, 16.00).

Све победе Србије

Грчка 93:61

Црна Гора 71:82

Пољска 82:71

Русија 85:78

Немачка 87:56

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар