Партизану суди човјек који не воли преваранте!

Искључио погрешног играча, Мурињо каже да је поштен! Андре Маринер на центру стадиона „Панчо арена“.

Фудбал 22.08.2017 | 16:45
Партизану суди човјек који не воли преваранте!
Реванш меч последњег квалификационог кола за пласман у Лигу Европе, између Видеотона и Партизана, судиће Андре Маринер из Енглеске. УЕФА је арбитражу меча на „Панчо арени“ у Фелчуту (четвртак, 20.00, тв Аренаспорт 1) поверила 46-годишњем делиоцу правде из Бирмингема, од 2005. присутном на листи Премијер лиге, а од 2009. са значком ФИФА.

За овог судију везано је неколико контроверзних одлука, од којих је, без сумње, највећа она од 22. марта 2014, кад је на дербију Челси - Арсенал (6:0) искључио погрешног играча!? Иако се јасно видело да је у једној акцији Плаваца Алекс Окслејд Чембрлејн руком зауставио покушај Едена Азара на гол-линији, судија се збунио и црвени картон показао његовом клупском колеги Кирону Гибсу. Није вредело убеђивање фудбалера Тобџија, ни само признаје Окса да је он тај који заслужује да пре времена оде у свлачионицу...



Због тога је побеснео тренер Арсенала Арсен Венгер, како и навијачи Тобџија, којиМаринеру замерају и на одлукама од пре само четири дана. У оквиру другог кола актуелног првенства, направио је неколико грешака на штету лондонског тима на гостовњу Стоуку (0:1).

Најочигледње су биле оне кад није досудио једанаестерац за посел старта Дијуфа наБељерину, касније и Зуме на Велбеку, а поништио је и гол Александра Лаказета, на сигнализацију помоћника, иако је снимак показао да Француз није био у офсајду.

У новембру прошле године Маринер је био део инцидента на још једној Арсеналовој утакмици, међутим, овога пута је Тобџијама прогледао кроз прсте, сматрајући да стартаНаћа Монреала над Антониом Валенсијом на дербију са Манчестер јунајтедом није био за једанаестерац.

„Маринер је тип судије који, ако греши на штету мог тима, знам да то не ради с намером. Сећам се његових речи у свлачионици: „не желим да будем у центру пажње, већ да одрадим посао најбоље што могу“. У праву је, није био звезда дербија. Поштен је човек и добар судија“, рекао је тада Жозе Мурињо, тренер Црвених ђавола.

У првенству какво је енглеско, где навијачима ништа не промиче, ТВ камере су пре неколико сезона ухватиле Маринера како на утакмици Сандерленд - Евертон изговара реченицу „ј... преварант“, после пада Ђерара Делофеуа у покушају да изнуди једанаестерац.

Никад није судио српским тимовима или репрезенатцији, а у каријери је досудио тачно 100 једанаестераца на 482 утакмице. Ван Енглеске био је арбитар на 42 међународне утакмице и на њима просечно показивао 3,90 жута картона по мечу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар