Поклон за Дом здравља Пале

Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Канаде купило је Дому здравља Пале ултразвучни апарат вредан 20. 000 КМ, а ова здравствена установа уложила је готово једнак износ новца за набавку пратеће опреме.

Република Српска 22.08.2017 | 15:37
Поклон за Дом здравља Пале
Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је приликом данашње посјете Дому здравља да је ова донација веома значајна за становништво јер може да допринесе рјешевању проблема бијеле куге.
 
- Ултразвучни апарат распоређен је на Одељење гинекологије и веома је значајан јер сви често помињу бијелу кугу и демографске проблеме - рекао је Вуковић новинарима на Палама.

Он је истакао да су замијењени и сви уређаји на Одељењу физијатрије, те набављени нови уређаји у лабораторији.

- То је важно за најмлађе становнике јер је било ситуација да претходних година родитељи одлазе у Сарајеву како би дјеци извадили крв из прста - нагласио је Вуковић.

Он је додао да је тек прошле године набављено једно ново возило за Хитну помоћ, да се ускоро очекује набавка још једног, те да возни парк Дома здравља није био обнављан више од 20 година.

Вуковић каже да је један од разлога његове посјете Дому здравља Пале и веома добро пословање ове здравствене установе.

Директор Дома здравља Пале Владимир Лучић рекао је да је руководство Дома упознало градоначелника Источног Сарајева са ситуацијом у овој здравственој установи, која је међу ријетким које су на крају прошле године позитивно пословале.

- Презентовали смо опрему коју смо набавили у претходном периоду, чија је вриједност већа од 150.000 КМ. Од купљене опреме издвојио бих ново санитетско возило, набавке у лабораторији, нове уређаје на физијатрији, као и нови ултразвучни апарат на гинекологији - навео је Лучић.

Он је истакао да Удружење Срба Сарајевско-романијске регије из Торонта сваке године шаље донације овој регији и здравственим установама од Рогатице, Сокоца, до болнице Источно Сарајево.

Лучић је нагласио да су највећи проблем за Дом здравља Пале ресурси који су ограничени.

- Дому здравља треба кадар због одласка људи у пензију и проширења капацитета Хитне медицинске помоћи. Постоји и потреба за разним пројектима који би омогућили замјену застареле опреме - додао је Лучић.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ргк

22.08.2017 14:18

Ста има везе бијела куга са ултразвуцним апаратом, јел ово само да се неста изјави и слика, а везе нема изјава са апаратом. Цуј крв из прста, цццц факултет физицке културе

ОДГОВОРИТЕ
Name

План б

22.08.2017 14:20

Не бије бој оружје већ срце јуначко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

22.08.2017 14:33

За нова аута власт има новац а за медицинску опрему цека садаку од дијаспоре коју наравно нико не воли. Који апсурди..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Мр

22.08.2017 21:16

Ако је у питању апарат на слици, стандардне 2Д пројекције, нема теоријске шансе да кошта више од 7.500 марака. По тексту би се дало закључити да је све додатне дијелове, укључујући и сталак финансирала амбуланта. Лијепо је што се сјете и помогну, али је грехота и срамота лагати и увећавати цијену за 5 пута. Отишао је прошле године један ултразвук апарат за Косово из Сеаттла УС, у 4Д колор пројекцији и исти је коштао око 9.500 Еура са свим зајебанцијама и царинама. Апарат који је 30 година напреднији од приказаног. Зато постоји толика одбојност према дијаспори, воле слагати више него се хљеба најести. Као да у Босни људи нису нигдје макли и видјели свијета. Успут, могао је и Мичић купити једно мерцедесово амбулантно визило + добру шкоду Октавиу за себе, за исте паре колико кошта Ауди. Српско-сељачка посла, превари и слажи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица Сука, Торонто

26.08.2017 04:07

Др Мр срам те било.Најлаксе је тастатуром подцијенити друге, Постоји пропратна документација која показује износ уплацен за куповину овог апарата, па ак те бас толико интересује мозес и да додјес до тих података. А твоја одбојност према дијаспори је твој проблем, само немој никга да оптузујес да лазе без ваљаних аргумената. И јос једном, СРАМ ТЕ БИЛО.