Покушали да убију Здравка Мамића!

Рањен Здравко Мамић, пуцала двојица маскираних! Здравко Мамић, саветник хрватског фудбалског клуба Динамо, рањен је у ногу у Томиславграду, потврдио је његов адвокат Иван Станић, јавља Дневник. хр.

Фудбал 22.08.2017 | 15:45
Покушали да убију Здравка Мамића!
Мамић је био на гробу свог оца у Томиславграду у БиХ, кад је рањен из ватреног оружја у ногу. У њега су пуцале две особе, потврдио је Мамићев адвокат.

Он је одмах превезен у Дом здравља у Томиславграду. Полиција трага за непознатим починиоцима који су побегли након пуцњаве.

Хрватски портал јавља да је Стање Здравка Мамића стабилно и да је у пуцњави задобио прострелну рану натколенице. Мамић се налази ван животне опасности, рекао је директор Дома здравља Иван Багарић.

У Дому здравља се тренутно налази полиција, а блокирано је подручје на којем се пуцњава догодила.

Ивица Врдољак, портпарол управе МУП-а Херцегбосанске жупаније, потврдио је да су примили дојаву око 12 сати.

"Дојављено нам је да је у месту Зидине од стране непознатог починитеља или више њих, из засад непознатог оружја, пуцано у З.М. (59). Увиђај врши МУП Херцегбосанске жупаније и тужилаштва. Особа је смештена у дом здравља у Томиславграду", рекао је Врдољак и потврдио да је полиција блокирала шире подручје, а са ситуацијом је упозната и гранична полиција на босанскохерцеговачкој, али и хрватској страни.

Фудбалски клуб "Динамо" саопштио је да је "ужаснут оружаним нападом и покушајем убиства саветника клуба Здравка Мамића у Томиславграду".

"На господина Мамића испаљени су хици из ватреног оружја те је задобио тешке телесне повреде. Здравко Мамић био је у приватној посети Томиславграду, где у ово време сваке године одлази на мису задушницу поводом годишњице смрти оца. Очито је стога, да је овај догађај био планиран и да је наставак напада на господина Здравка Мамића из 2014. године", саопштили су из клуба.

Недавно је први човек загребачког "Динама" Здравко Мамић нападнут на одмору на Брачу, а нападач га је ударио шаком у главу с леђа.

Здравко Мамић, сива еминенција загребачког Динама и један од најзначајнијих фудбалских људи на подручју бивше СФР Југославије, упуцан је у "сачекуши" у близини Томиславграда (Босна и Херцеговина), где је поводом годишњице смрти био на гробу свог оца, пише "Јутарњи лист".

Двојица маскираних нападача искочила су из грмља и испалила више хитаца из ватреног оружја.

Према речима очевидаца, Мамић је погођен једним метком, у натколеницу.

"Јутарњи" наводи да је Мамић колима Хитне помоћи превезен у оближњу болницу, где је у току санација повреда, док полиција трага за непознатим починитељима.

ГНК Динамо издао је саопштење у коме истиче да је "ужаснут оружаним нападом и покушајем убиства саветника клуба Здравка Мамића".

Динамо је подсетио да је Мамић био нападнут 22. марта 2014. у ложи стадиона Пољуд у Сплиту, затим пред Жупанијским судом у истом граду, а онда и 7. јуна ове године у Болу на Брачу, када га је "случајни пролазник" ударио песницом у потиљак.

"Хоће ли коначно неко одговарати за угрожавање живота Здравка Мамића или ће се и овога пута радити о ремећењу јавног реда и мира са непознатим починитељима? Хоћемо ли поново видети изостанак сваке реакције политике, судова, медија, осуде јавности? Нажалост, бојимо се одговора на то питање".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар