"Набавите ми бољи болид или одох!"

Возач Ред Була Макс Ферстапен рекао је да та екипа Формуле 1 мора да му обезбеди конкурентно возило, ако жели дугорочно да га задржи.

Остали спортови 23.08.2017 | 08:30
"Набавите ми бољи болид или одох!"
Холанђанин је незадовољан пошто је ове сезоне на појединим тркама имао проблема са поузданошћу болида.

Ферстапен има уговор до краја 2019. године, а директор екипе Кристијан Хорнер рекао је недавно да верује да ће 19-годишњи возач остати у екипи.

"Одувек сам говорио да нема разлога да напустим екипу када имам конкурентно возило. У овом тренутку нисмо тамо где бисмо желели, али то не значи да одмах треба да одустанем. Морамо напорно да радимо, али после две, три године без напредовања, то би била друга прича. Напорно радимо како бисмо напредовали, али видећемо шта ће се десити на крају наредне године", рекао је Верстапен, пренели су данас британски медији.

Он је додао да је свестан да резултатима екипе није помогао ни снабдевач моторима Рено, који и даље има мали заостатак за Фераријем и Мерцедесом и да због тога не може да процени шта ће се дешавати на стазама у Белгији и Монци, које су брже од осталих.

"Свака трка је другачија, што ме изненађује. На стазама на којима нема много равнина, ми смо близу, око три десетинке, мање-више. Али када има више равнина, онда смо прилично далеко од конкуренције и не знам шта да очекујем од предстојећих трка. Биће тешко борити се против њих. Сваког викенда се мењају Ферари и Мерцедес. Очекујем да ће Мерцедес бити веома брз у Белгији, пошто има најбољи мотор, али близу је Ферари", навео је Верстапен.

После месец дана паузе у недељу се наставља шампионат Формуле 1, трком у Белгији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар