ПЛ: Ситију ''само'' бод против Евертона!

Руни преко Ситија у "клубу 200"! Искусни нападач још једном загорчао живот навијачима "грађана", али сада у дресу Евертона.  "Грађани" до бода са играчем мање! Евертон водио, а Манчестер сити изједначио у 82. минуту, након што је крајем првог полувремена остао без искљученог Вокера.  Мало Руни, мало Вокер и Сити је упао у проблеме. . . Али је толико добар да може и 10 на 11! Евертон био на прагу победе, али би било незаслужено да је дошао до ње.

Фудбал 22.08.2017 | 11:15
ПЛ: Ситију ''само'' бод против Евертона!
Манчестер сити - Евертон 1:1 (0:1)!

Изненађујући резултат првог полувремена "режирали" су Доминик Калверт-Левин и Вејн Руни. Први је асистирао, а други "отворио" стопало и послао лопту у мрежу и то кроз ноге голману Едерсону!

Десило се то само 50 секунди пошто је на другој страни Давид Силва погодио стативу.

Рунију је ово 200. гол у Премијер лиги на 462 наступа (уз преко 100 асистенција), а занимљиво је да је 50, 100. и 150. такође дао у мечевима против Манчестер ситија, тада као члан Манчестер јунајтеда.

Ефикаснији од 31-годишњег аса је само Алан Ширер са 260 погодака на 441 мечу. Прате их Енди Кол са 187, Френк Лампард са 177 и Тијери Анри са 175.

Руни је у првом колу донео "карамелама" минималну победу над Стоуком, па његов повратак у матични клуб већ сада делује као одличан посао и за њега и за Евертон.

Тек су два кола Премијер лиге иза нас, а стопроцентним учинком могу да се похвале само три тима: Манчестер јунајтед, новајлија Хадерсфилд и Вест Бромвич Албион!

Манчестер сити и Евертон славили су победе на старту сезоне, да би у понедељак увече одиграли нерешено - 1:1 (0:1), чиме, парадоксално, може да буде задовољнији домаћин.

Јер, Сити је играо прилично безидејно, затим после краткотрајног буђења и два пропуштена "зицера" примио шокантан гол и убрзо остао без искљученог Кајла Вокера, који је у 42. и 44. минуту добио жуте картоне.

Водио је Евертон готово 50 минута, бранио се дисциплиновано и онда у 82. минуту грешком свог играча остао без два бода.

Гвардиолин тим је у првих пола сата играо као девет дана раније против Брајтона. Споро, предвидљиво, са много пасова у ширину и готово нимало конкретне акције. Каталонски тренер је очигледно "прочитан" од стране колега - већина тимова против њега ће се бранити са свих 11 играча и вребати шансу из контре, јер овако конципиран Сити, са двојицом физички не баш импозантних нападача као што су Агуеро и Жезус - нема права решења за "бункер".

Центаршутевима је бесмислено и покушавати, а за игру "до ноге" којом би се откључала "брава" просечног премијерлигаша потребни су Ћави, Инијеста и Меси из најбољих дана.

Вредан помена до 33. минута био је само један шут Отамендија са 20 метара, а онда је Сити морао да поведе.

Прво је Агуеро необјашњиво оклевао када га је Де Брујне у полуконтри послао пред голмана Пикфорда, док је Давид Силва минут касније - на лепу асистенцију Агуера - уздрмао стативу искоса са леве стране.

Непун минут касније, стари "џелат" Манчестер ситија Вејн Руни довео је "карамеле" у вођство - 0:1!

Погрешио је Сане, у жељи да спречи аут за Евертон готово на половини терена. Оставио је лопту Холгејту, овај дао десно Калверт-Левину, а млади нападач послужио Рунија тако да овом није било тешко да матира Едерсона и постигне свој 200. погодак у Премијер лиги, а 12. у дуелима са Ситијем.

Менаџер Евертона Роналд Куман жалиће што са играчем више није одлучније кренуо по други погодак, чиме би вероватно решио питање победника.

Пустио је домаћина да комбинује на његовој половини као да је однос снага "11-11" и после пропуштених прилика Рахима Стерлинга и Данила у 74. односно 77. минуту, дошао је тренутак да срећа погледа и "грађане".

Поново су у акцији учествовала поменута двојица играча са клупе.

Центрирао је Данило, Холгејт главом интервенисао испред Силве, али тако да је лопту послао право на ногу Стерлингу. Репрезентативац Енглеске распалио је по њој и овог пута био прецизан. Лопта се зарила у доњи десни угао и резултат је био нерешен - 1:1!

Публика на "Етихаду" је живнула, Сити је помислио да може до сва три бода, а поготово када је Морган Шнајдерлин у 88. минуту добио други жути картон (престрого, као и Вокер пре њега). Међутим, један од главних претендената на титулу није ове вечери заслужио да победи и преосталих шест минута протекло је у ишчекивању великог узбуђења које се није догодило.

Сити ће у суботу у време ручка гостовати Борнмуту, Евертон је дан касније на Стамфорд Бриџу, а дерби кола у недељу од 17 часова играће Ливерпул и Арсенал. Манчестер јунајтед пробаће да сачува лидерску позицију у окршају са Лестером на Олд Трафорду.

Први кандидат за титулу је већ у другом колу доживео и први кикс у сезони. Манчестер Сити је на свом терену морао да се задовољи само бодом против Евертона који је био на прагу победе, а на крају је једва сапасао и бод - 1:1.

Манчестер Сити је био бољи, али је скоро цело полувреме играо са играчем мање, због чега се овај бод и не може баш назвати киксом. Поготово ако се узме у обзир колико се овог лета појачао Евертон. Међутим, чини се да Карамеле још немају менталитет да се храбрије супроставе фаворитима. Чак и када им се укаже шанса и да их срећа погледа као вечерас...

Имао је Манчестер Сити више од игре на почетку меча, држао лопту у ногама, играо течније и више опседао гол ривала. Агуеро је у неколико наврата био близу гола, а најближи је био Давид Силва када је погодио стативу у 34. минуту после дивне лопте Агуера. Није прошао ни мунут од Силвиног промашаја, а мрежа се затресла на супротној страни. На опште запрепашћење домаћих навијача, радовао се Вејн Руни.

Севнула је контра, Калверт Луин је сјајним лажњаком послао по бурек Фернандиња и асистирао на петерац Рунију који рутински у маниру расног стрелца реагује из прве и шаље лопту кроз ноге Едерсону. Постигао је 200. премијерлигашки гол у каријери и придружио се Алану Ширеру као једином у историји који је пробио ову баријеру.

Десетак минута касније, ствари за Сити су се додатно погоршале. Најскупљи десни бек у историји фудбала Кајл Вокер је због прекомерне употребе руку у ваздушном дуелу зарадио други жути картон и прво премијерлигашко искључење у каријери.

Ипак, Ситију и Гвардиоли треба одати призање што их искључење Вокера није нимало пореметило или скренуло од идеја и стила игре са којима су ушли у меч. Са играчем мање током целог другог полувремена су били бољи ривал и више кидисали ка голу противника. За такав приступ и храброст су на крају награђени изједначењем у 82. минуту. После центаршута резервисте Данила који је попунио Вокерово место, Мејсон Холгејт је лоше реаговао и главом избио лопту на пенал. Тачно на ногу још једном Гвардиолином џокеру Рахиму Стерлингу који је ухватио волеј и матирао до тада сјајног Пикфорда који овог пута заиста није могао ништа.

Гол је дао крила Грађанима, а искључење Шнајдерлина неколико минута касније додатни импулс да могу до тоталног преокрета. Последњих пар минута меча је виђена опсада Пикфордовог гола, али је Евертон уз много пожртвовања и среће успео да се одбрани и да однесе бод са Етихада.

РЕЗУЛТАТИ 2. КОЛА:

Манчестер сити - Евертон 1:1 (0:1)
/Стерлинг 82 - Руни 35/

одиграно у недељу:

Хадерсфилд - Њукасл 1:0 (1:0)
/Мој 50/

Тотенхем - Челси 1:2 (0:1)
/Бачуаји 82аг - Алонсо 24, 88/

одиграно у суботу:

Свонси - Манчестер јунајтед 0:4 (0:1)
/Баји 45, Лукаку 80, Погба 82, Марсијал 84/

Борнмут - Вотфорд 0:2 (0:0)
/Ричарлисон 73, Капу 86/

Лестер - Брајтон 2:0 (1:0)
/Оказаки 1, Мегвајр 54/

Саутемптон - Вест Хем 3:2 (2:1)
/Габијадини 11, Тадић 38п, Остин 90+1п - Чичарито 45, 74/

Барнли - ВБА 0:1 (0:0)
/Робсон-Кану 71/

Ливерпул - Кристал Палас 1:0 (0:0)
/Мане 73/

Стоук - Арсенал 1:0 (0:0)
/Хесе 47/

ТАБЕЛА: Манчестер јунајтед, Хадерсфилд и ВБА по 6, Вотфорд, Манчестер сити, Ливерпул, Саутемптон и Евертон по 4, Лестер, Тотенхем, Арсенал, Челси, Барнли и Стоук по 3, Свонси 1, Њукасл, Борнмут, Кристал Палас, Брајтон и Вест Хем без бодова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар