Видео: Виктор Немеш је првак свијета!

Репрезентативац Србије окитио се златом на Светском првенству у рвању грчко-римским стилом.  Кроз крв до злата, Виктор Немеш је шампион света! Репрезентативац Србије у рвању Виктор Немеш освојио је златну медаљу у категорији до 75 килограма грчко-римским стилом на Светском првенству у Паризу.

Остали спортови 22.08.2017 | 10:45
Видео: Виктор Немеш је првак свијета!
Српски рвач Виктор Немеш (24) нови је првак света у рвању грчко-римским стилом (категорија до 75 килограма)!

Он је првог дана планетарног шампионата у Паризу обезбедио медаљу пласманом у финале у дневном програму, да би у понедељак увече у борби за злато надмашио Руса Александра Чекиркина, резултатом 4:1.

Момак из Сенте прошле године је освојио сребро на Европском првенству у Риги, након чега је био учесник Олимпијских игара у Рио де Жанеиру. Ипак, нема сумње да је сада остварио највећи успех у каријери.

"Сјајан низ српске доминације на светској рвачкој сцени се наставља! Честитам Виктору, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије! Хвала што се још једном српска застава вијорила на светском постољу, на понос свих нас! Свака част!", поручио је у честитки министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Немеш је на путу до финала савладао Иранца Саида Морада Абдвалија (2:1), Казахстанца Максата Јережепова (3:1), Јермена Карапета Чалијана (2:1) и у полуфиналу Белоруса Казбека Киолу, убедљивим резултатом 7:0.

Микаил Каџаја у категорији до 98 килограма је остварио две победе и стигао до четвртфинала, где је бољи од њега био Украјинац Димитриј Тимченко - 2:8.

Тимченко је онда поражен у полуфиналу и самим тим Каџаја није ушао у репесаж за бронзу.

Николај Добрев (до 85 кг) елиминисан је већ у првом колу, изгубивши 1:2 од Пољака Тадеуша Михалика.



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шампион

22.08.2017 09:16

Браво шампионе, желим ти да и Токију освојиш олимпијско злато!

ОДГОВОРИТЕ