Вучић: Дјеловали су против Србије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су запослени у Амбасади Србије у Македонији повучени на консултације након што је од надлежних обавјештајних органа "добијено довољно доказа о веома офанзивном обавјештајном дјеловању против одређених органа и институција Србије".

Србија 22.08.2017 | 09:01
Вучић: Дјеловали су против Србије
"Наше је да наши људи буду припремљени и спремни, биће вјероватно неких промјена и нашем особљу, да се заштити пријатељство Срба и Македонаца и да знамо како је дјеловати у другачијем и новом окружењу које нама није било познато до прије неколико мјесеци", рекао је Вучић.

Навео је да је много спекулација и да ће у наредних десет дана све бити много јасније.

Вучић је истакао да Србија жели да има добре односе са Македонијом, али и да мора да се припреми и прилагоди новим околностима.

"Ми ћемо своје интересе заштитити и градићемо добре односе са Скопљем", рекао је предсједник на питање да ли криза у односима са Македонијом има везе са чланством Косова у Унеску.

"Али, како бих вам рекао... Ти односи ће морати да буду засновани на узајамном поштовању. Да ли ће Албанци уврстити Косово на дневни ред Скупштине Унеска... Наш је посао да заштитимо интересе Србије, а да притом не нарушимо интересе других земаља", рекао је предсједник.

Указао је да ту, међутим, има мијешања неких других сила.

"Наше је да умемо да одговоримо и да умемо да заштитимо наше деловање од утицаја спољних фактора...", рекао је предсједник.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Меа кулпа

22.08.2017 07:31

Сви су против Србије . Сам проти свих, И кад нема непријатеља измислити. Сви су непријатељи ако мисле и одлучују другачије него сто Срби мисле. Требаш лизати "лизалице"Србима ако хоћеш да будеш њихов пријатељ.Србин је рај који увијек има право а сви остали морају слиједити то иначе ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

22.08.2017 07:44

Шта каже министар МУП-а, млади Падни ми на груди Небојша? "Ми смо повезали нека лица са неким просторима, нека лица са неким предметима, нека лица смо повезали са другим лицима која су била умешана у таква дела. Али када бих вам рекао ко, шта, где и како, ја бих их упозорио шта знамо. И онда се поставља питање зашто бисмо то урадили?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

22.08.2017 09:41

СПРЕМ ТЕ СЕ СПРЕМТЕ ЦЕТНИЦИ СТРАСНА ЦЕ БОРБА ДА БУДЕ ПА ОНА СРПСКА СЕ ТРУБА С КОСОВА ЦУЈЕ ДА СВАКОГ СРБИНА ОБРАДУЈЕ ЗНАМ СВЕ ПЈЕСМЕ СВИРАО САМ СВАДБЕ ПО СРБИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.22.Август.2017

22.08.2017 16:29

Македонију ће шиптари растурити као,Црну Гору.Уз помаћ ,Зајевог као што растурају ,Црну Гору успомоћ,Ђукановића.Македонски народ ће схвтити само ће бити касно.Запамтите даће,Македонију узети у,Нато само д изолираају ,Србију ида завади,Србију са,Русијо.Поново ћепочети рат у бвшој,Yугославији ито у,Босни и Р Српској.Срби нећу дозволити да,БИХ уђе у Нато заради,Србије,А то све ради,Америка.Да што мањи утицај има ,Русија у бившој,Yугославији.СРБИЈА И Р Српска окружени са непријатељима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.08.2017 08:20

Па Неђо, повези мало ријечи да се мозе разумјети...

Name

Неђо.23.Август.2017

23.08.2017 09:07

Полако прочитај видећеш шта пше.