Затворска порука: Брат Горана Суваре претучен у КПЗ Фоча!

- Један од нападача му је током краћег физичког обрачуна, који су прекинули чувари, добацио: "Ово ти је због брата!" - наводи извор портала Истинито.

Република Српска 21.08.2017 | 21:25
Затворска порука: Брат Горана Суваре претучен у КПЗ Фоча!
Душко Сувара, звани Ханс, претучен је у КПЗ Фоча, гдје се налази на издржавању 15-годишње казне, сазнаје портал Истинито. Душко је брат Горана Суваре, захваљујући РТРС-у најпознатијег криминалца у Републици Српској.

Како сазнаје Истинито, Душка Сувару су прошле суботе с леђа напала двојица затвореника и нанијели му лакше тјелесне повреде у предјелу главе и једно око му је било затворено од отока послије напада. Упркос томе, тврде извори, Сувари није био омогућен медицински третман након напада.

- Један од нападача му је током краћег физичког обрачуна који су прекинули чувари, добацио: "Ово ти је због брата!" - наводи извор нашег портала.

У Министарству правде РС тврде да физичког обрачуна у КПЗ Фоча није било, али да је Душко Сувара имао "вербални сукоб" са осуђеницима.

- То је био вербални сукоб без физичких повреда. Он (Душко Сувара) се налази у посебном режиму и не постоји могућност да се с неким туче, рекла је Сања Џомбић, службеник Министарства правде за односе с јавношћу.

Душко Сувара, звани Ханс, (46) осуђен је у мају 2014. године у бањалучком Окружном суду на 15 година затвора због убиства, покушаја убиства, разбојништва и разбојничке крађе током рата на подручју Гламоча. Казну затвора издржава у КПЗ Фоча, у Одјељењу посебног режима.

Наиме, у Фочи од 2011. године постоји и "затвор у затвору". То је Одјељење посебног режима за оне најнепослушније, по систему – једна ћелија, један затвореник. 

Напад упозорења због брата?



                                                          

Душковог брата, Горана Сувару, који се налази на издржавању казне у КПЗ Бијељина, саслушало је током јула Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала РС, при Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Од њега је наводно тражено да се изјасни у вези кривичне пријаве коју је поднио 2. новембра 2015. године против тадашњег предсједника СДС Младена Босића, министра безбједности БиХ Драгана Мектића, начелника општине Источни Стари Град Боје Гашановића и Небојше Вукановића, савјетника Младена Босића.

У октобру 2015. године, Горан Сувара је посредством РТРС тврдио да му је СДС платио 50 хиљада ЕУР за тајно снимање контроверзног бизнисмена Миле Радишића о томе како је Милорад Додик прао новац улажући 15-20 милиона у изградњу пословне зграде Гранд трејда.

Горан Сувара осуђен је јулу 2016. године у Окружном суду у Бањалуци на шест година затвора због пет разбојничких крађа почињених на подручју Гламоча током рата. Овај судски процес, након више од 20 година од почињења дјела, одвијао се муњевитом брзином, јер је очито био циљ да Сувара буде што прије уклоњен из јавности као незгодан свједок.

У више наврата, Горан Сувара је започињао штрајк глађу, жалећи се да у КПЗ Бијељина нема одговарајућу медицинску заштиту и да сумња да га неко жели отровати.

(Истинито)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мара и криви к...

21.08.2017 19:48

Јос кад им доде друг Зоран Тегелтија и Стевандиц у Фоцу бице сеxа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предо

22.08.2017 04:30

Зашто би Стевандић дошао па он уједињује? Његови су од ријечи.Свашта,

Name

xx

22.08.2017 04:38

И због овог криминалца се дизе прашина, док је на стотине И хиљаде академски грађана понижено, имивина им отета , а, људска права су само слово на папиру.

Name

Милкан

21.08.2017 20:01

Питам се засто РТРС не стане у заститу својих аналитицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солумија

21.08.2017 20:22

Пазите се ви сто пишете о Сувари да вам се о главу не обије. Тако сте писали просле изборе па хоп испаде да је Вукан са Суваром бунарио. Хехехехе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гд

22.08.2017 05:17

Свака част за коментар .

Name

ре Гд

22.08.2017 08:02

Ти му част сачувај.

Name

Ћићо

21.08.2017 21:28

Што су ова браћа неки фини људи. Ставите ви њих у исти затвор у једну ћелију и дајте им карте да играју пишпила или поклапе. Да убију досаду, брже ће вријеме проћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

24.08.2017 10:45

Шта ме се тиче?

ОДГОВОРИТЕ