Највећи трансфер у историји рукомета!

Андреас Волф обара рекорд Николе Карабатића! Стиже и "рукометни Нејмар", знате ли колико кошта? Лето 2017. године се озбиљно 'намерачило' да обара спортске финансијске рекорде. Индеx открива да ће један од њих потрести и рукометни свет.

Остали спортови 22.08.2017 | 21:30
Највећи трансфер у историји рукомета!
Да ли је на помолу рукометна трансфер бомба?

Андреас Волф, 26-годишњи чувар мреже немачке репрезентације и најбољи голман на Европском првенству у Пољској, напустиће Кил и појачати Веспрем за 2.600.000 евра, преноси индеx.хр! На тај начин биће срушен рекордан трансфер Николе Карабатића који је 2015. године отишао из Барселоне у ПСЖ за 1.800.000 евра.

Према наводима хрватског портала, Волф би требало да потпише уговор на 700.000 евра годишње, што ће такође бити рекорд, будући да Карабатић у дресу континенталног вицешампионазарађује 500.000 европских новчаница.

Веспрем на голу има Мирка Алиловића и Роланда Миклера, па ће у случају Волфовог потписа једном бити уручена "захвалница". Од Немца се очекује да донесе превагу у походу на освајање Лиге шампиона која је Мађарима измицала у финалима 2002, 2015. и 2016. године.

Андреас Волф (26) је немачки голман, званично најбољи чувар мреже на претходном Европском шампионату у Пољској, који ће по свему судећи постати и најскупљи и најплаћенији.

Волф би требало да из Кила пређе у Веспрем за 2.6 милиона евра, што је за рукомет вртоглава сума новца.

Он је у Кил дошао из Вецлара, у немачком великану није задовољан минутажом па жели да иде, а први у реду за његов потпис је финалиста прошлогодишње рукометне Лиге шампиона.

До сада је најскупљи био прелазак Николе Карабатића из Барселоне у ПСЖ. Француски интернационалац српског порекла је прешао за 1.8 милиона евра, уз годишњу плату од пола милиона евра.

Немац би у Мађарској требало да добије годишња примања од 700.000 евра па би уз најскупљи трансфер постао и најплаћенији.

Брани за Немачку последње четири године, до сада је уписао 50 наступа и шест голова. Прошле године је у Пољској постао првак Европе, а има и бронзану медаљу из Рија. Претходне две године је био најбољи голман на свету.

Претходних недеља се доста говорило о преласку Нејмара из Барселоне у Парис Сен Жермен за 222 милиона евра. Он је Парижанима кроз дресове и голове већ почео да се исплати, али је занимљиво упоредити да тај трансфер кошта скоро 100 пута више од најскупљег трансфера у спорту који није најважнија споредна ствар на свету.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар