Фактор Радоњић - вријеме је за гол!

Дриблинзи су једна од лепших ствари у фудбалу, али боље прилике за спајање лепог и корисног од наредне утакмице на стадиону Рајко Митић неће бити.

Фудбал 21.08.2017 | 23:45
Фактор Радоњић - вријеме је за гол!
Није било потребно много времена навијачима Црвене звезде да схвате да је Немања Радоњић право појачање за њихов клуб. Још када је као тајфун протутњао кроз одбрану Спарте на стадиону Рајко Митић било је јасно да би управо он могао да буде један од кључних играча са остваривање готово нестварног сна који овог лета још увек траје међу присталицама црвено-белих, а претвориће се у овог четвртка од 21 час на стадиону Рајко Митић.

Радоњић је и у Краснодару тутњио поред аут-линије, давао ваздух саиграчима када су били потиснути на својој половини, а сада је дошао тренутак за корак напред. Дриблинзи су једна од лепших ствари у фудбалу, али боље прилике за спајање лепог и корисног од наредне утакмице на стадиону Рајко Митић неће бити.

Наравно, неопходан је и фактор среће, па да нека од лопти које вихорни офанзивац црвено-белих буде упутио ка голу руског клуба заврши иза леђа Андреја Синитсина.

„У свакој утакмици коју сам играо имао сам барем једну или две стопостотне прилике, али лопта није хтела у гол. Прихватио сам то као саставни део спорта, увек дигнем главу и идем напред и трудим се да будем још бољи у наредној утакмици. Надам се да ћу сада када је наважније да постигнем свој првенац у црвено-белом дресу и можда баш он буде одлучујући за пролазак у Лигу Европе. Ипак, у овом тренутку нам је најважније да победимо, није битно ко ће дати голове“, рекао је Радоњић.

Тренер црвено-белих Владан Милојевић је Радоњићу одлично дозирао минутажу у досадашњем току сезоне и чини се правовремено га ротирао са Немањом Милићем. У Краснодару је добио шансу од старта меча и одиграо одлично прво полувреме, а онда баш када је требало послао на терен некадашњег играча Спартака, који је убрзо наместио голАлександру Пешићу.

„Оно што сам ја видео у току утакмице у Краснодару јесте да они доста ризикују у својој игри и мислим да највише можемо да им запретимо из контри. Мислим да ми крилни нападачи својом брзином можемо да пробијемо њихову одбрану. Њихова последња линија има одређене недостатке и ту ћемо ми тражити своју шансу. Пред ову утакмицу нам посебно значи што добијамо подршку од навијача, да није њих сигуран сам да би нам било много теже. Позивам их да дођу у што већем броју и помогну нам. Чврсто верујем у своју екипу”.

Радоњићу, али и комплетном тиму српског вицешампиона, било је потребно доста времена да се навикну на велелепно фудбалско здање у Краснодару, као и подлогу која се не може видети на овдашњим теренима. Ипак, сада ће у „проблему“ бити гости, којима ће бити тешко на стадиону Рајко Митић, али не само због фантастичне атмосфере, већ и подлоге која на крају ове недеље одлази у историју.

„Огромна је разлика у теренима. У Краснодару ми је првих 15 минута скоро свака друга лопта побегла јер је њихова подлога много брза. Ми смо навикли на наш терен и мислим даће и њима бити тешко, као што је нама било на почетку меча у гостима. Мада, они имају још једну отежавајућу околност, а то су наши навијачи. Када осете атмосферу при изласку на терен сигуран сам да ће се уплашити. С обзиром на то да сам као дечак стално ишао на север знам одлично шта све наши навијачи могу да направе. Сигуран сам да ће атмосфера бити незаборавна и да ће нас подршка са трибина носити на терену“.

Црвено-бели су у Русији били инфериорнији тим на терену, домаћин је презентовао завидан квалитет, али је тим Владана Милојевића показао да може да се носи и са јачима од себе, па је дошао до резултата који му пружа велику шансу у реваншу да после пуних 10 година заигра у групној фази другог по квалитету такмичења на Старом континенту.

„Играли смо против изузетно јаког противника, али показали смо да можемо да се носимо са њима. Можда смо се у првих двадесетак минута мало повукли и оставили превише простора противнику. Чини ми се да смо у пуној снази кренули да играмо тек када смо примили гол, видели смо да можемо да играмо са њима. Сада када погледам поново утакмицу чини ми се да смо могли и до трећег гола и нерешеног резултата, али нисмо искористили неке одличне шансе које смо имали. Имамо прилике све то да исправимо пред нашим навијачима у четвртак“, поручио је Радоњић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар