Милан опет удара у срце Јувентуса!

Следећи је заборављени Принц! Росонери желе незадовољног везисту који је један од симбола Старе даме.  "Јувентини" се презнојавају: Неће, ваљда, и он? Леонардо Бонући је овог лета већ шокирао навијаче Јувентуса. Они се надају да неће и Клаудио Марикизио. Његов отац/агент каже: "То су све гласине".

Фудбал 22.08.2017 | 23:00
Милан опет удара у срце Јувентуса!
Милан је шокирао Јувентус када му је преотео команданта одбране Леонарда Бонућија, а сада се спрема да украде још један симбол Бјанконера. Росонери су и званично ступили у контакт са Старом дамом са жељом да доведу Клаудија Маркизија!

Популарни Принћипито је један од играча са најдужим стажом у Јувентусу и попут Бонућијаје један од ретких који су учествовали у освајању свих шест узастопних титула шампиона Италије. Годинама је био стандардан у везном реду Бјанконера, али после тешке повреде колена претпрошле сезоне је изгубио место стартера код Алегрија. Иако се опоравио и вратио у некадашњу форму, Алегри га не види као једног од носилаца игре због чега је искусни везиста разочаран и размишља о одласку. Предност у односу на њега имају Матуиди, Пјанићи Кедира, а могућ је и долазак Андреа Гомеша из Барселоне.

Летос га је желео Конте у Челсију, али сада та опција није актуелна. У акцију довођењаМаркизија се укључио и Лео Бонући који га је позвао телефоном и наговора га да крене његовим стопама и да га у Милану чека више поштовања и битнија улога. Милан тражи баш тип играча попут Маркизија који може подједнако успешно да игра у системима 3-5-2 и 4-3-3 и могао би на левој страни да растерети Чалханоглуа.

Чим су у Милану чули за незадовољство Маркизија статусом у Јувентусу, повукли су први потез и обратили се Јувентусу са намером да преговарају о куповини италијанског репрезентативца. Цела ствар је још у почетној фази, није се дошло до кључних детаља као што су обештећење или уговор за играча, али ако Маркизио каже „да“ Милану, следи сценарио као са Бонућијем... Спекулише се и да Јувентус тражи Бонавентуру или Локателија у размени, али је мало вероватно да ће се Милан одрећи неког од њих двојице. 

Када се појавила информација да би Леонардо Бонући могао да пређе у Милан, навијачи Јувентуса су се насмејали и говорили би: "Ма, ни у сну, нема шансе!".

То се, међутим, догодило, што се сматра најшокантнијим трансфером овог лета. Бар на Апенинском полуострву. Још "јувентини" нису "сварили" Бонућијеву "издају", тек данас се појавила нова информација, незванична, у форми гласине: "И Маркизио би да иде из Јувентуса".

Наводно је 31-годишњи везиста незадовољан тренутним статусом код Масимилијана Алегрија, па је запретио да ће отићи. У реду за њега стоје Милан, лондонски Челси...

Стефано Маркизио, отац фудбалера Јувентуса, који му је уједно и агент, умирује навијаче клуба из Торина, одбацујући гласине о одласку:

"Најискреније, први пут чујем за то, не знам ни одакле долазе те информације. Пре две сезоне, Клаудио је потписао уговор на пет година са Јувентусом, дакле остале су још три. Пре неколико дана сам причао са људима из Јувентуса и нису ме обавестили ни о каквој понуди. Те приче о Милану су гласине. Две ствари су сигурне - Клаудио је добро и жели да игра".

Додаје да у сваком прелазном року Јувентус доводи нове играче, али да то не значи да они који су већ били ту морају да иде.

"Ако не буде играо дуже време, онда бисмо могли да размишљамо о одласку, али наредне године. Али, Алегри му је рекао да нема никаквих проблема", додао је отац фудбалера за којим жене луде.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар