Појачања Бамберга - Митровић и Амери!

Некадашњи капитен Црвене звезде почео је припреме у свом новом клубу, вишеструком прваку Немачке.

Кошарка 22.08.2017 | 20:45
Појачања Бамберга - Митровић и Амери!
Екипа Бамберга почела је припреме за сезону 2017/18, у којој ће бранити титулу првака и трофеј немачког купа, а уз то се поново такмичити у Евролиги, у друштву 15 најбољих клубова "старог континента".

Тренер Андреа Тринкијери не може више да рачуна на неке од носилаца игре из претходних сезона, пошто је Николо Мели прешао у Фенербахче, Јанис Стрелниекс у Олимпијакос, док су Данијел Тајс (Бостон) и Даријус Милер (Њу Орлеанс) потписали уговоре са НБА тимовима.

Да Бамберг остане на досадашњем високом нивоу, требало би да помогну појачања ангажована у актуелном прелазном року, међу којима је и Лука Митровић (24 године, 205 цм).

Српски интернационалац један је од петорице нових играча који су се у понедељак појавили на првом тренингу, а одсутан је само плејмејкер Данијел Хекет (Олимпијакос), који се са репрезентацијом Италије припрема за Европско првенство.

Осим Митровића, стигли су плејмејкер Рики Хикмен (Армани, освајач Евролиге 2014. са Макабијем), бек Брајс Тејлор (Бајерн) и крилни центри Аугустин Рабит (Улм) и Квинси Милер (Макаби), коме је Лука био капитен у сезони 2015/16.

Бамберг је био шампион Немачке укупно девет пута. Чак седам титула освојио је у последњих осам сезона, са изузетком 2013/14, када је доминацију комшија из Баварске прекинуо Бајерн.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар